Antrenarea inteligenţei prin jocuri de strategie a devenit, la Şcoala gimnazială privată Montessori din Timişoara, o şcoală “altfel” – cea mai fascinantă aventură intelectuală şi emoţională. Trainerul Adina Jaraba şi-a condus elevii spre Aurul olimpic de la Instanbul (2015) şi Halkidiki (2016), unde s-au organizat competitii internationale in domeniul Mind Lab.
Dar ce reprezinta Mind Lab? Este vorba despre un proces de învăţare, simplu de înţeles datorită metodelor didactice strategic utilizate şi a manierei de proiectare a obiectivelor didactice, astfel încât să se facă tranziţia de la „Lumea Jocurilor” către „Lumea Reală”, uşor şi aproape neobservat.
Echipa Mind Lab a reconsiderat importanţa jocurilor de gândire, valorificând la maxim valenţele educaţionale ale acestora şi a proiectat un curriculum articulat pe nivele de vârstă, lansând astfel una din cele mai mari provocări educaţionale ale zilelor noastre.
Metoda Mind Lab este un sistem ce dezvoltă capacitatea de gândire critică, inteligenţa emoţională şi abilităţile sociale prin experienţa complexă a unui joc de strategie.
Jocul de gândire ca şi instrument didactic stă în mijlocul procesului educaţional Mind Lab.
Aflam mai multe despre instrumentele specifice acestui proces modern şi creativ – Abalone, Dame, Octi, Quoridor, despre logică, strategie, gândire critică şi felul în care va putea arata scoala viitorului de la trainerul Adina Jaraba si copiii Mark Bucur, Alexandru Triff si Patrick Singer.