Radio Constanța: Asociația Dăruiește Aripi, premiată de Parlamentul European

Radio Constanța: Asociația Dăruiește Aripi, premiată de Parlamentul European

11
0

În această săptămână, invitată la ”România de nota 10” este Alina Pătrăhău, fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi Constanța, un ong care a primit recent premiul ”Cetățeanul European al anului 2020”.

Printre cele 30 de proiecte laureate la nivel european se regăseşte și Registrul Național de Oncologie Pediatrică dezvoltat de Asociaţia „Dăruiește Aripi”, organizație fondată în Constanța, în anul 2013, de către Alina Pătrăhău, cu scopul de a asigura accesul la servicii medicale și sociale de calitate pentru copiii din România și familiile lor, în special pentru cei cu afecțiuni onco-hematologice.

„Dăruim speranțe celor care le-au pierdut. Dăruim aripi celor ce nu cred în ele. Credem că mai mulți oameni pot realiza mai mult decât unul singur. Asociația se adresează fiecărui om care dorește să se implice. Fiecărui sponsor, fiecărui voluntar. Dăruiește Aripi este asociația tuturor, așa cum și visul am vrea să fie al cât mai multora.” Spune Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

Programul, atât de necesar, recunoscut de către specialiștii europeni, a început în urmă cu trei ani și are ca obiectiv principal determinarea incidenței de îmbolnăviri de cancer la copii, astfel încât aceştia să poată obţine accesul la studii clinice.

Un alt program binevenit dezvoltat de asociația Dăruiește Aripi este cel prin care se oferă tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer. Nu mai puțin de 101 copii înscriși în proiectul “Circuitul Încrederii și Speranței” au beneficiat în prima jumătate a acestui an de vizite la domiciliu în cadrul cărora au fost monitorizați, li s-au recoltat analize sau li s-au administrat tratamente care pot fi făcute în afara spitalului.

Simbolul asociației, pasărea colibri, este singura care poate zbura în orice direcție și care se poate menține pe loc în aer. Colibri ne inspiră să căutam în noi puterea de a sărbători în fiecare zi viața și dorința de a ajuta și de a dărui aripi.

Redactor – Magda Chirana