Cristina Turnagiu Dragna: Codul Bunelor Maniere

Cristina Turnagiu Dragna: Codul Bunelor Maniere

18
0

Sunt Camelia Teodosiu și împreună cu invitata acestei ediții – Cristina Turnagiu Dragna vă propunem un subiect demn de pus pe rafturile Bibliotecii de Bucurii – Codul Bunelor Maniere.

Nu este recomandat și nici frumos să etichetăm, dar dorim să avem o etichetă apreciată, adică să fim manierați în semn de respect și bună educație.

Vorbind despre etichetă și protocol, asimilate cu Codul Bunelor Maniere, îmi vin în minte cuvintele poetei  Maya Angelou: ”Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă”.

Invitata noastră – Cristina Turnagiu Dragna  lucrează, de peste 22 ani, în domeniul comunicării fiind implicată în proiecte relevante pentru etichetă, protocol, ceremonial, dar și pentru imaginea unor firme și produse în special din domeniul industiilor de lux.

Experiența de jurnalist, consultant și formator au stat la baza deciziei ca, în anul 2020, să se certifice ca evaluator de competente profesionale și să facă parte din echipele de validare a standardelor ocupaționale pentru meserii din industriile în care a activat: relatii publice, frumusețe, hospitality, protocol.

Cristina Turnagiu Dragna  este Vicepreședinte al Asociației Române pentru Protocol și Ceremonial și membră a Organizaţiei Internaţionale de Protocol şi Ceremonial.

Realizator: Camelia Teodosiu