Paul French – muzica venită dintr-un amalgam de sentimente solare

Paul French – muzica venită dintr-un amalgam de sentimente solare

127
0

Bun găsit, vă spune Camelia Teodosiu! Exemplele alese, de-a lungul timpului, pentru inspirația necesară mobilării Bibliotecii de Bucuriii a fiecăruia dintre cei interesați, au fost aduse în atenția noastră de oameni frumoşi – atât personalități și profesioniști în diferite domenii, cât și oameni obișnuiți, dar motivați și talentați cum este și cazul invitatului acestei ediții.

Îl cheamă Paul Lung Frenț este muzician, iar prietenii îi spun French – numele pe care l-a dat și trupei actuale, alături de care cântă în limba română.

Paul sau French, cum îi spun prietenii, se prezintă publicului cu sensibilitate, emoție și multă modestie:

Am 28 de ani și sunt un mic artist arădean dornic de exprimare.

În ianuarie 2020, a început călătoria mea muzicală alături de Cosmin Narcis Lupan ,el fiind producătorul  și colegul meu de formație, cel care deține casa de discuri MagicSounds din Arad și locul unde au luat naștere producțiile noastre. În trecut, Cosmin a colaborat și a produs piese pentru artiști destul de bine cotați cum ar fi:  Les Elephants Bizzare, Directia 5, B-ton…

La 12 ani, în 2009 am fost înscris de mama mea la Palatul Copiilor din Arad unde am învățat să cânt la chitară, iar dupa o perioadă mi-am descoperit și vocea . Tot aici am avut prima mea formație de covere care se numea Charisma.

În 2014, am început călătoria în formația Unity of Opposites tot din Arad, ca solist vocal, unde cântam un metal progresiv, de asemenea a fost o experiență minunată unde am compus și am colaborat cu niște băieți talentați, dar din păcate drumurile noastre s-au separat în anul 2020, când am decis că vreau să merg pe cont propriu.

Proiectul French încearcă abordarea unui de gen de muzica Rock Alternative cu diferite influențe Indie, ba chiar Electro și Synthwave. Un gen de muzică bazat în special pe versuri care reflectă o realitate, un vis și un amalgam de sentimente.

De asemenea, am multe formații care m-au inspirat de-a lungul timpului chiar din România, formații precum: Byron, Grimus, Coma, Implant pentru Refuz…și câteva formații internaționale: Linkin Park, 30 Seconds to Mars…

Practic aceste formații au creeat baza mea ca artist, solist și textier”

O parte a discuției cu Paul French s-a orientat către trei din cele mai dragi compoziții ale trupei  –  piesele Lângă Soare, Inimi și Am luat:

”Lângă   Soare vorbește despre timpul nostru scurt aici , este un îndemn la o viață mai simplă și mai fericită de care ar trebui să ne bucurăm cu toții.La modul cel mai serios.

Versurile mi-au fost declanșate în momentul în care eu am încetat să îmi mai ofer atenție mie, cât și celor dragi. Și asta m-a afectat foarte mult. Piesa a fost scrisă contemplând la un apus, gândindu-mă la mine cum să fac, să devin mai bun și cum să mă eliberez, să mă îndepărtez de oamenii care de-a lungul timpului mi-au oferit multe iluzii false și speranțe de neatins.

Inimi este o piesă de care suntem foarte mândri; este o colaborare frumoasă cu renumitul chitarist Horea Silvio Crișovan căruia îi mulțumim pe aceasta cale. Practic am colaborat împreună la o piesă care vorbește despre noi, despre răbdare, înțelegere și empatie, valori care ne lipsesc din ce în ce mai mult.

Am luat este o piesă la care țin foarte mult, o piesă care mă reprezintă, în sensul de finețe, de vulnerabilitate sentimentală; piesa descrie foarte bine părțile mele de nostalgie și melancolie. Este una dintre primele creații ale acestui proiect de care sunt foarte mândru.”

Realizator: Camelia Teodosiu