Felicia Filip – Rostul dăruirii dincolo de sine

Felicia Filip – Rostul dăruirii dincolo de sine

34
0

Dialoguri pentru tihna sufletului

Bucuria acestei ediții a emisiunii noastre este adusă de soprana Felicia Filip – un nume drag publicului, dar mai ales o persoană dăruită cu mult talent, plină de iubire, apreciere și credință.

Felicia Filip a început studiile muzicale ca violonistă, ajungând să interpreteze Concertul pentru vioară de Max Bruch. A devenit studentă de canto la Academia de Muzică din București, unde a avut-o ca profesoară pe soprana Georgeta Stoleriu.

După absolvire a fost solistă la Opera Națională Română. Cariera internațională a început-o în anul 1991. Prima apariție a avut-o la Basel, în Elveția, după care au urmat multe scene din lumea întreagă. Tânăra soprană a fost încoronată ca „Noua regină a Traviatei”, rol pe care l-a cântat cu o muzicalitate ieșită din comun și o emoție aparte.

Felicia Filip a cântat pe scene internaționale de renume, iar în prezent este director general al Operei Comice pentru Copii, dar și conferențiar universitar dr. la Facultatea de Științe și Arte a Universității „Valahia” din Târgoviște.

Chiar și în această perioadă neobișnuită pe care o trăim, Felicia Filip a găsit resursele necesare pentru obiectivele artistice din rolul de soprană, cele educaționale din rolul de conf. univ. dr. și cele manageriale din funcția de director general al Operei Comice pentru Copii la conducerea căreia se află din anul 2014.

Autor: Camelia Teodosiu