Radio București FM: Caligrafia – Arta scrisului

Radio București FM: Caligrafia – Arta scrisului

124
0

Bun găsit în spațiul destinat ideilor creative, mărețe prin puterea celor care se declară idealiști și care pot proiecta o Românie de nota 10.

Această ediție este dedicată caligrafiei numită și arta scrisului care pare a fi uitată în aceste vremuri puternic influențate de evoluția tehnologică menită, cum spun reclamele, să ne facă viața mai ușoră. În eforturile redesoperirii bucuriei de a scrie frumos, așezat, ca o pictură a literelor pe foaie, Asociația Producătorilor de Instrumente de scris (n.r. din SUA) au declarat data de 23 ianuarie – Ziua Internaţională a Scrisului de Mână. Nu întâmplător, această zi coincide cu ziua de naștere a lui John Hancock, devenit notoriu datorită semnăturii sale, deosebit de lizibile și de interesante, de pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii.

Potrivit specialiștilor, scrisul de mână prezintă o serie de beneficii, avantaje, dar și un mod de a-ți analiza starea, personalitatea, coordonarea și implementarea ideilor.
Pentru a vorbi despre toate aceste aspecte interesante am ales să vă aducem în atenție proiectul educațional ,,Caligrafia – arta scrisului’’, derulat de Colegiului Național ,,Ion Luca Caragiale’’ din Ploiești în parteneriat cu Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Caligrafia nu se rezumă la a scrie frumos de mână, ci este o formă de relaxare și în același timp înseamnă emoție, deoarece cuvintele fac legătura între oameni. În scrisul de mână se imprimă personalitatea fiecăruia pentru că acesta este unic și personal.

Proiectul ,,Caligrafia – arta scrisului’’ a fost inițiat și se desfășoară sub îndrumarea d-nei Elena Butunoi, psiholog și profesor la Colegiul Național ,,Ion Luca Caragiale’’ din Ploiești, invitată în emisiune alături de Monica Cîrstea, muzeograf și coordonator al proiectului din partea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova unde au fost organizate mai multe evenimente și expoziții inedite.

Autor: Camelia Teodosiu