Radio Constanța: Turism de toamnă în Dobrogea fermecătoare

Radio Constanța: Turism de toamnă în Dobrogea fermecătoare

17
0

În această săptămână, în cadrul emisiunii ”România de nota 10”, vă invităm la vacanțe de toamnă în locuri în care vă puteți relaxa în siguranță.

În această vară, în contextul pandemiei, poate mai mult decât oricând, Dobrogea, nordul județului Tulcea dar mai ales Delta Dunării au fost preferate de către turiștii români. Locurile de cazare au fost aproape insuficiente și tot timpul parcă a fost câte ceva de descoperit. Blogurile de travel abundă de fotografii și invitații la călătorit, la drumeții pline de experiențe care ne aduc pe toți mult mai aproape de natură.

În ediția ”România de nota 10”, mergem împreună în câteva locuri în care cu siguranță veți dori să reveniți și verile următoare. Ajungem la centrul de echitație din Tulcea, apoi la Capul Doloșman, unul din cele mai spectaculoase faleze înalte de la lacul Razelm, facem o drumeție și pe cărările din Munții Măcinului și binențeles că nu ratăm un traseu minunat în Delta Dunării.

 

La Tulcea, în apropierea Satului Pescăresc, funcționează unul dintre cele mai active cluburi hipice din țară, fapt datorat fondatorului acestuia, Ștefan Răileanu, un mare pasionat în domeniu. Ștefan Răileanu pune un accent deosebit pe rolul terapeutic al relației dintre cal și om, deoarece, susține acesta, este mult mai important decât beneficiul de ordin fizic.

”Clubul nostru de echitație oferă numeroase activități, cea primordială fiind ședințele de inițiere în echitație. A doua ar fi plimbări cu trăsura pe malul Lacului Zagăn, în apropierea Satului Pescăresc. Al treilea lucru ar fi câteva programe pentru copii de dezvoltare personală în echitație. Îi aducem la noi și timp de patru ore îi ținem ca la un loc de muncă și cu ajutorul dragostei de cai reușim să îi facem responsabili și îi învățăm să muncească. Îi învățăm să dea mâncare la cai, să care rumeguș, să schimbe rumegușul, îi învățăm să le facă duș. Îi învățăm să comunice cu ei. Mai avem, de asemenea, și un program de voluntariat” spune Ștefan Răileanu, fondatorul clubului de hipism din Tulcea.

Foarte mulți turiști români aleg în această perioadă locuri mai retrase dar de o frumusețe nebănuită. Așa este și cetatea Argamum, din județul Tulcea, una din cele mai vechi situri atestate documentar în România, situată spectaculos, la circa 30 de metri deasupra lacului Razelm. Acolo putem admira Capul Doloșman, foarte asemănător din punctul de vedere al reliefului cu Capul Kaliacra de la vecinii noștri bulgari.

Sezonul vacanțelor nu s-a încheiat încă, vremea se anunță fumoasă în continuare, așa încât s-a dat startul călătoriilor de toamnă. Plimbările sunt mult mai spectaculoase acum, când arșița s-a domolit iar vegetația capătă culori de senzație. Frumusețile sunt aici, natura vă așteaptă , nu trebuie decât să o descoperim și să o protejăm.

Redactor – Magda Vâjaică