La prima întâlnire

La prima întâlnire

147
0

Bun găsit tuturor celor care aleg România de nota 10!

Sunt Camelia Teodosiu și vă invit să pornim la drum într-un proiect al rețelei studiourilor regionale Radio România derulat în parteneriat cu Junior Achievement, cea mai dinamica organizație internațională de educație pentru tineri, cu implicare în mai multe domenii de activitate.

Programele Junior Achievement sunt implementate în 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea. Junior Achievement România a fost fondată în 1993 și are deja programe care au implicat în anul școlar 2014-2015 aproximativ 280.000 de elevi din peste 1.600 de instituții de învățământ.

Ne propunem ca împreună să inspirăm și să pregătim tânăra generație pentru a reuși în carieră și viață, prin încurajarea profesionalismului și promovarea unor modele de succes.

Dacă v-am stârnit interesul, rămâneți alături de noi!

Excelența este un cuvânt poate prea pretențios și, pentru a găsi atributul cel mai potrivit României de nota 10, poposim la sediul Junior Achievement România, partenerul nostru în acest proiect.

Ne întâmpină Laura Sgârcitu, director de responsabilitate socială. Să aflăm de ce e ales să lucreze aici și care sunt ingredientele succesului pentru Junior Achievement:

Laura Sgârcitu:

Junior Achievement este o entitate definită prin learning by doing. Cea ce facem noi înseamnă niște experiențe de viață pentru tinerii noștri beneficiari, mai mult decât niște cunoștințe teoretice, ceea ce fac alte organizații.

Junior Achievement implementează programe destinate dezvoltării abilităților de viață, programe de educație financiară și antreprenorială precum și programe de orientare profesională, iar în ultimii 2 ani am dezvoltat un modul dedicat educației pentru un stil de viață sănătos. Ce ne diferențiază de alte organizații este faptul că programele noastre sunt testate internațional, sunt considerate la nivel internațional bune practici, dar sunt adaptate pentru curricula românească, pentru realitățile românești, sunt implementate gratuit la clasă datorită parteneriatului cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și sunt susținute de mediul de afaceri din România.

Companiile care ne susțin oferă mai mult decât sprijin financiar, oferă consultanți voluntari din rândul angajaților, ceea ce pentru tinerii din programele noastre înseamnă experiență din piața reală de business, înseamnă simulări, înseamnă studii de caz, astfel încât cunoștințele dobândite devin practic experiență de viață.

Viața este o spirală, poate pare la un moment dat că ne întoarcem în același punct, dar întotdeauna există un salt calitativ. Am avut ocazia, lucrând acum destui ani pentru una dintre cele mai mari multinaționale din România, să fiu consultant voluntar la clasă în proiectul Business Ethics al Junior Achievement și atunci mi-am dorit foarte mult să fiu de cealaltă parte a baricadei, de partea oamenilor care construiesc cu acești tineri în mod direct.