Ana Ularu – Actrița ca o scânteie cu ardere continuă

Ana Ularu – Actrița ca o scânteie cu ardere continuă

27
0

Dialoguri pentru tihna sufletului cu actriţa Ana Ularu

Vă invit tot în lumea fascinantă a filmului și tetrului, pentru că o producție bună este trecută pe lista de favorite și, deci, inspirație pentru bucuria sufletului.

Sursa noastră de inspirație este actrița Ana Ularu care prin talent, disciplină și multă muncă a reușit să fie distribuită alături de vedete internaționale în filme foarte bine primite și apreciate de public.

Ana Ularu a decis că vrea să fie actriță în jurul vârstei de 6 ani, când, însoțind-o pe mama sa la teatru, unde făcea decoruri și costume, a participat la repetițiile unei piese regizate de Cătălina Buzoianu. A fost atât de impresionată de felul în care Maia Morgenstern ”spunea cuvintele, combinația dintre cuvinte și emoție, bizareria jocului…” în piesa scrisă de Matei Vișniec – Teatru descompus, încât a decis că vrea să le facă și ea altora ”aceeași chestie”. Și astfel, și-a început cariera de actriță încă de la vârsta de nouă ani când a debutat pe micile ecrane în două coproducții româno-franceze.

La 17 ani, Ana Ularu a jucat rolul Lolitei, în piesa cu același nume, alaturi de marele Ștefan Iordache, în regia faimoasei Cătălina Buzoianu. În anul 2003, apare în rolul Ioanei din filmul românesc de scurt metraj – „Maria”.

A devenit cunoascută pentru marele public, în 2004, datorita rolului din filmul românesc  „Italiencele“.

A jucat cu Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper în Serena, cu Tom Hanks în Inferno, cu Keanu Reeves în Siberia.  A interpretat rolul ”Vrăjitoarea cea Rea din Vest”, într-una dintre cele mai fantastice serii de televiziune produse de NBC, ”Emerald City”, după povestea ”Vrăjitorului din Oz”.

Cu filmul românesc Periferic, regizat de Bogdan George Apetri, este nominalizată la șase festivaluri de prestigiu, fiind desemnată  de patru ori ”Cea mai Bună Actriță”, primește o mențiune specială și ”Cea mai promițătoare actriță (Shooting Stars Award)” la festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Ana Ularu, invitata acestei ediții a emisiunii noastre, este actorul complex , de succes, care trăiește într-un ritm impus de seriozitatea profesionistului care nu vrea să dezamăgească și care știe că poate să ridice ștacheta.

Cei care i-au urmărit cariera au toate motivele să și-o imagineze pe Ana Ularu, la Hollywood, primind premiul ”Oscar” pentru interpretare.

Ana Ularu_Resume

Interviul cu Ana Ularu este plin de bucurie cu o energie molipsitoare în cel mai bun înțeles al cuvântului și vă invităm să fiți parte din acest dialog

Autor: Camelia Teodosiu