Radio Craiova: „Tabăra bucuriei”din inima Olteniei

Radio Craiova: „Tabăra bucuriei”din inima Olteniei

132
0

La început a fost „Tabăra din spital”, o zi pe săptămână, în care voluntari ai Asociației „Bucurie pentru viață” mergeau în secția de oncopediatrie a Spitalului de Urgență Nr. 1 din Craiova pentru a petrece câteva ore cu micuții care dau în fiecare clipă bătălia vieții lor. Câteva ore în care poveștile, desenele, jocurile alungă din trupurile ostenite și plăpânde permanența durerii. Dar cum ar fi dacă nu ar fi o singură zi? Dacă ar fi o tabără adevărată, într-un loc desprins dintr-o poveste, la marginea unei păduri, o tabără în care să-ți faci prieteni noi, să experimentezi trăiri și întâmplări care să-ți dea forța să mergi mai departe și să învingi balaurul care cuibărește în celulele tale?

Așa a început a se contura, în urmă cu un an, ideea „Taberei bucuriei”. Locul a fost găsit și pus la dispoziție de Primăria Bratovoești (județul Dolj), primul milion de lei a fost donat de o firmă din Craiova și primii voluntari s-au arătat dispuși să muncească pe șantier. Un buldozer, un greder și niște voluntari pe care COVID-19 nu i-a ținut departe de cazmale și lopeți.

Fundațiile sunt turnate, căsuțele urmează să fie montate și primii copii sunt așteptați în tabără chiar din această vară. Este locul în care vă facem cunoștință cu alți oameni de nota 10, Andrada Cojocaru, de la Radio România Oltenia-Craiova, fiind cea care ne invită astăzi în „Tabăra bucuriei” de la Bratovoești:

Realizator: Andrada Cojocaru