La „România de nota 10”, Andrada Cojocaru, de la Radio România Oltenia-Craiova, ne prezintă un alt om de nota 10, psihoterapeutul Irina Gruia. Având drept motto „Creșterea are loc în afara zonei de confort”, Irina ne provoacă să ne depășim limitele și fricile și ne susține în tot acest demers ambițios.
Centrul de Psihoterapie pe care l-a înființat și pe care îl coordonează este primul centru din Oltenia care poate oferi soluții terapeutice personalizate de psihoterapie si dezvoltare personală adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia.
Serviciile sunt oferite atât în limba română, cât și în engleză. Metodele la care apelează Irina Gruia sunt multiple: psihodramă, terapie prin muzică, desen oniric, carduri metaforice asociative, terapie prin utilizarea realității virtuale, arte combinate, programare neurolingvistică etc.
Dacă, până nu demult, psihoterapeutul Irina Gruia organiza frecvent workshop-uri, seminarii și conferințe, pe plan local, regional și internațional, acum s-a gândit să lanseze un grup de suport online pe care să se poată înscrie toți cei care doresc să-și învingă anxietățile provocate de izolare sau de carantină.
Co-Help s-a lansat pe 19 martie, la ora 12, și deja este un succes. Cei interesați au posibilitatea de a întâlni profesioniști și de a exersa tehnici speciale de lucru pentru reducerea anxietății, a tensiunii și a emoțiilor extreme, o dată pe zi, la ora 12.00. Sunt doar câțiva pași simpli pe care Irina Gruia ni-i explică, precizând că toată această etapă trebuie privită ca o provocare, cum de altfel numește provocare și pandemia COVID-19.
Realizator: Andrada Cojocaru