Radio România Brașov FM: Aura Anghel, singura româncă din staff-ul Festivalului Sanremo,...

Radio România Brașov FM: Aura Anghel, singura româncă din staff-ul Festivalului Sanremo, l-a adus pe Michael Bolton la Brașov

291
0

„Educi un bărbat, educi un bărbat. Educi o femeie, educi o întreagă generație”. (Brigham Young)

 

La mulți ani, dragă femeie! Este luna femeilor, luna în care natura revine la viață. De-a lungul istorie, s-a dovedit faptul că România de Nota 10 înseamnă și femei de nota 10, românce care au schimbat lumea. Să ne amintim de câteva dintre ele!

Smaranda Brăescu, prima femeie parașutist cu brevet din România, campioană europeană la parașutism în 1931 și campioană mondială în 1932.

Ana Aslan, medic român specialist în gerontologie, academician din 1974, director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie. Numeroase personalități internaționale au urmat tratamentul său cu procaină, printre acestea numărându-se: Tito, Charles de Gaulle, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Charlie Chaplin sau Salvador Dali.

Sofia Ionescu-Ogrezeanu a fost supranumită „doamna neurochirurgiei româneşti”. Aceasta a devenit prima femeie neurochirurg din lume după o operaţie făcută în al doilea război mondial, recunoscută ca premieră mondială de Congresul Mondial al Femeilor Neurochirurg din 2005.

Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a reuşit să obţină nota 10, fiind considerată a fi una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.

Acestea sunt doar câteva dintre femeile care au marcat istoria țării și chiar a lumii, însă avem multe alte doamne și domnișoare care le calcă pe urme. Sunt femeile zilelor noastre, femei puternice, femei de carieră, femei care dovedesc, zi de zi, că orice este posibil dacă îți dorești cu adevărat. Le vedem printre noi, ne întâlnim cu ele pe stradă, la magazin sau într-o sală de cinema, însă le știm oare povestea? Câte oare dintre acestea nu ar avea povești de viață incredibile? România de Nota 10 încearcă să le găsească și să le prezinte.

De această dată, poposim la poalele Tâmpei, să o descoperim pe  pe singura româncă din staff-ul Festivalului de la Sanremo, cea care a reușit să îl aducă pe Michael Bolton la Brașov și care a colaborat cu unele dintre cele mai mari nume din industria showbiz-ului italian și chiar internațional.

Cu aproape 20 ani experiență în Italia, în domeniul consultanței de imagine, anul acesta, Aura Anghel a facut parte, pentru al șaptelea an conscutiv, din echipa selectată de organizatori pentru a transforma participanții și vedetele de la Sanremo în adevărate staruri internaționale.

Aura Anghel este președintele singurei academii de fashion din România, situată la Brașov. A lucrat pentru zeci de producții italiene de film, televiziune sau festivaluri, iar prin mâna ei au trecut vedete din toată lumea, însă experiența Festivalului de la Sanremo rămâne unică. De-a lungul timpului, Festivalul de la Sanremo a fost o adevărată rampă de lansare pentru nume mari precum Andrea Bocelli, Laura Pausini sau Eros Ramazzotti.

“Da, emoţiile sunt la cote maxime acolo. Eu lucrez la backstage-uri importante, la cele mai importante prezentări de modă din Italia, la filme, la o grămadă de emisiuni, însă emoţiile de la Sanremo sunt unice. Într-adevăr, scena de la festival este una dintre cele mai importante scene din Italia.”, a precizat Aura Anghel pentru Radio România Brașov FM.

Pentru a deveni unul dintre consultanții de imagine agreați pentru culisele showbizz-ului italian, Aura Anghel a urmat zeci de cursuri, workshop-uri și specializări, inclusiv în Elveția și Hong Kong. Punctul culminant al pregătirii sale profesionale a fost participarea într-un reality show de profil, în Italia, o emisiune dedicată consultanților de imagine și în care brașoveanca a ajuns până în finală, fiind la un pas să îl și câștige. Acum este solicitată în backstage-urile prezentărilor de modă de la Milano, pe platourile de film italiene sau la Festivalul de film de la Cannes. Dincolo de o carieră de succes, Aura Anghel este mamă devotată a unei fetițe de 15 ani, o tânără care a înțeles încă de la cea mai fragedă vârstă de ce mama sa doarme doar 2 ore pe noapte atunci când participă la un eveniment de anvergură. Aura Anghel povestește cu cea mai mare pasiune despre forme, culori și trucuri, dar și cu o mare lejeritate despre întâlniri care au marcat-o, cele cu Nicole Kidman și Sharon Stone.

În 2007, Michael Bolton poposea la Brașov pentru un concert de neuitat, iar Aura Anghel se număra printre cei care l-au convins să vină. Despre întâlnirea cu superstarul internațional, românca își amintește cu mare emoție și ne-a mărturist că este unul dintre cei mai modești oameni pe care i-a întâlnit, fără pretenții excesive și cu doar două mari dorințe: o sală de sport la dispoziție și zilnic 17 prosoape curate.

„Stilul este îmbrăcămintea gândurilor noastre”, spune Aura Anghel.