Constanța: Culorile dominante în 2020 fac apel la protecția naturii

Constanța: Culorile dominante în 2020 fac apel la protecția naturii

16
0

În ediția din această săptămână a emisiunii ”România de nota 10”, descoperim tot ceea ce înseamnă frumos și eleganță în atitudinea vestimentară. Invitata emisiunii este Aida Ciortan, ambasadoarea designerilor români în Constanța și antreprenoare în zona de fashion și beauty.

Dincolo de orice tendințe în modă dictate de marile case de creație, aflăm că eleganța înseamnă, în primul rând, o atitudine potrivită în funcție de circumstanțe și că nu totul se traduce printr-un buget consistent.
Tot în această ediție a românilor de excepție, ne împrietenim cu nuanțele dominante ale anului 2020- sunt tonuri care amintesc de natură, de frumusețea ei dar mai ales de nevoia de a o proteja.

Aida Ciortan, ambasadoarea designerilor români la nivelul județului Constanța este o antreprenoare foarte activă în zona Dobrogei și reprezintă cu mândrie creațiile vestimentare românești. Ne vorbește despre o piață în deplină schimbare și cu foarte mult potențial.

Ea spune că albastrul clasic a fost declarat culoarea anului 2020 de către institutul Pantone, o corporaţie celebră care stabileşte tendinţele în domeniu. Experții au ales-o pentru că exprimă eleganţa prin simplitate, încredere şi profunzime, în vremuri care necesită aceste calităţi. Albastrul este considerat o nuanță odihnitoare care aduce sentimentul de pace și liniște și încurajează optimismul.

Culoarea dominantă a acestui an nou vine la pachet cu nuanțe marine de verde dar și cu galbenul inspirat de soare. Aida Ciortan este de părere că moda ține pasul nu doar cu tendințele, ci și cu responsabilitatea față de mediul în care trăim. Așa încât aflăm că deja, de câțiva ani buni, marii designeri încearcă să creeze curente de sustenabilitate – cu alte cuvinte, să proiecteze haine care să ajute consumatorul de modă să risipească mai puțin. Acesta va fi, de altfel, stilul viitorului.

Redactor – Magda Chirana