Marian Râlea – Povestea Magicianului

Marian Râlea – Povestea Magicianului

13
0

Biblioteca de Bucurii – Dialoguri pentru tihna sufletului

O bucurie nouă, pe raftul bibliotecii noastre speciale, vă oferim şi cu drag şi speranţă.

În această ediţie a emisiunii îl avem invitat pe actorul Marian Râlea. Cu toate că a interpretat zeci de personaje atât pe scena teatrului cât şi în cinematografie, numele lui Marian Râlea rămâne asociat cu personajul principal al emisiunii Abracadabra – deoarece el este Magicianul îndrăgit atât de cei mici cât şi de cei mari care ştiu să se bucure de viaţă şi să se copilărească frumos.

Marea pasiune a lui Marian Râlea rămâne teatrul – mediul în cre se simte cel mai în largul lui, cu prieteni care sunt ca o familie, cu bune şi rele, cu tristeţuri dar şi cu multă fericire.

Aşa cum ne mărturiseşte, Magicianul nostru s-a simţit atras, încă din copilărie, de personajele preferate pe care le interpreta pe scene improvizate ca loc de joacă.

Biblioteca de Bucurii este îmbogăţită de prezenţa actorului Marian Râlea, Magician drag copiilor, părinţilor, bunicilor…, generaţii cu care invitatul nostru a interacţionat prin jocul studiat, repetat, dar şi printr-o spontaneitate dată de experienţa şi inteligenţa jocului.

Să ascultăm, în răgazul de timp pe care vi-l oferiţi pentru tihna sufletului, crâmpeie din viaţa Magicianului Marian Râlea, mărturisite ca între prieteni, la ceas de seară: despre amintirile spontane legate de primele jocuri şi activităţi ale copilăriei, cine i-a influenţat  paşii spre teatru şi cum s-a transformat lumea cu poveştile clasice, pline de personaje conturate frumos pe modele bune sau rele ale societăţii, într-o lume în care adulţii încearcă să descifreze o cultură a modernităţii urâtului cu eroi şi personaje greu de înţeles.