Ana Maria Ducuţă – înţelepciunea dincolo de vârstă

Ana Maria Ducuţă – înţelepciunea dincolo de vârstă

21
0

Biblioteca de Bucurii – Dialoguri pentru tihna sufletului

Bun găsit, vă spune Camelia Teodosiu la o nouă întâlnire în faţa rafturilor unei biblioteci metaforice îmbogăţită cu fiecare ediţie prin dialogul celor prezenţi pentru dumneavoastră, publicul interest de frumuseţea ţi bucuria sufletului.

Alături de mine se află Ana Maria Ducuţă, doctor în istorie, despre care vă spun, chiar de la început, cu multă convingere, că este un spirit înalt, conştient că oamenii şi întâmplările de care are parte sunt lecţii de viaţă care ne ajută să evoluăm.

A terminat Facultatea de Stiinte Politice in limba engleza la Universitatea din Bucuresti, urmată de doua masterate unul în politici comparative ale societăţilor din Europa de est („Comparative Politics: Eastern European Societies”) si un altul in Relatii Internationale.

Pentru doctorat a îmbinat istoria cu filozofia  şi lucrarea ei, „Perspectiva istorică asupra fenomenului spiritist din România” este titlul cărţii publicate de editura Pro Universitaria.

Invitata noastră este autor şi coautor a  zeci de articole şi lucrări ştiinţifice, are o emisiune tv, iar anul acesta, la festivalul Dama Godine, din Croaţia, Ana Maria Ducuţă a fost desemnata Femeia Anului – Woman of the Year.

Un amănunt important, cred eu, este că toate aceste realizări au fost bifate până la vârsta de 30 de ani; sigur că vârsta este relativă, ca de altfel şi realitatea în care trăim, dar reperele generale, la care ne raportăm ne ajută să ne aflăm şi să ne depăşim limitele.

Motivul principal pentru care Ana Maria Ducuţă este prezentă în emisiunea noastră este înţelepciunea atât de firesc argumentată şi profunzimea cu care analizează, simte, transmite ceea ce avem nevoie să aflăm.

Realizator: Camelia Teodosiu