Aeroclubul din Caransebeș, rampă de lansare pentru tinerii care doresc să devină...

Aeroclubul din Caransebeș, rampă de lansare pentru tinerii care doresc să devină piloți

179
0

Înălțimile și zborul cu avionul fascinează dintotdeauna. Vestea bună este aceea că fiecare dintre noi poate urma o carieră în aviație, iar tinerii o pot face gratuit prin intermediul Aeroclubului României.

Chiar înainte de a lua permisul de conducere auto, tinerii pot obține brevetul de pilot, de la vârsta de 16 și jumătate.  Cursurile, organizate gratuit pentru tinerii care doresc să devină piloți, se află în plină desfășurare la Aeroclubul din Caransebeș. Există un număr mare de adolescenți care urmează cursurile teoretice – peste 35de fete și băieți.

”Este un prim pas pentru o persoană care vrea să facă o carieră din această activitate, iar în această perioadă se desfășoară cursurile teoretice. Am început cu 46 de tineri din mai multe localități din țară, dar în special din partea de vest. După finalizarea cursurilor de teorie,vom avea un examen, în urma căruia vor rămâne doar primii 25 de candidați. După examenul intern, urmează vizita medicală și apoi, în urma analizării documentelor,  se va emite aprobarea de zbor. Aceștia vor merge mai departe și vor începe partea practică – zborul”, a spus comandantul aeroclubului caransebeșean, Cristian Iorgov.

40 de ore de zbor trebuie să parcurgă tinerii pentru a obține licența de pilot pe aeronave ultraușoare motorizate. 23 de ani este vârsta maximă până la care cursurile se fac gratuit.

Unul dintre tinerii care a reușit să aibă o carieră din pilotaj este Flavius Mărțuică, caransebeșeanul de doar 21 de ani care în prezent pregătește alți tineri să devină piloți de avion.  La 17 ani, a obținut brevetul de pilot pe aeronave ultraușoare. La 16 ani, s-a înscris la cursurile organizate la Aeroclubul Caransebeș și a reușit să parcurgă cu brio toate etapele, deloc ușoare.

”Anul 2023 a fost primul meu an în calitate de instructor, iar acum, în 2024, se împlinesc 5 ani de când eu mă aflam în locul acestor tineri care doresc să devină piloți.  Am învățat foarte multe, ca să pot transmite mai departe informația către aceștia, deoarece predau și partea teroretică”, a spus Flavius Mărțuică.

Aeroclubul Teritorial ”Octavian Ulici” din Caransebeș oferă această șansă tinerilor care vor aibă o carieră în aviație. Cei mai consecvenți dintre ei au posibilitatea să fie angajați în cadrul Aeroclubului României, care este o adevărată rampă de lansare pentru pasionații de zbor.

Realizator: Cristina Corocan

Foto: Flavius Mărțuică