Radio Reșița: Laura Rus – fotbal, iubire și pasiune

Radio Reșița: Laura Rus – fotbal, iubire și pasiune

19
0

În ediția de astăzi vă propun o întâlnire pe terenul de fotbal cu un număr 9 de nota 10, cu golghetera naționalei feminine de fotbal a României, bănățeanca Laura Rus. O jucătoare cu o carieră impresionantă, născută la Bocșa în județul Caraș-Severin, care a ajuns să exceleze în unele dintre cele mai puternice campionate ale lumii. Laura Rus a jucat prima dată handbal, dar mai apoi a ajuns la fotbal, moștenind talentul de la tatăl ei, fost jucător de fotbal. Prima echipă la care a jucat în țară a fost Pandurii Târgu Jiu, a trăit o perioadă de împliniri acolo, de unde, dealtfel, a fost și selecționată în naționala României. Jucătoarea de naţională, evoluează în prezent în campionatul bulgar, la FK Lokomotiv Stara Zagora.

Fotbalista Laura Rus – Lala, cum îi spune toată lumea are ”în spate” o carieră de peste 16 ani și încă este în top la echipa națională a României. Dintre trofeele cucerite amintim: Cupa României cu Pandurii Tg Jiu, titlul și Cupa în Cipru cu Apollon Ladies, titlu în Danemarca cu Fortuna Hjørring, titlu și cupa în Belgia cu Anderlecht, iar acum evolează în Bulgaria, unde a ajuns după încheierea contractului cu formația Fortuna Becicherecu Mic. Laura este golgheteră în România, Cipru, Coreea de Sud și în ediția 2012-2013 a UEFA Champions League.

La 18 ani a primit prima ofertă din străinătate, de la Sporting Club de Huelva, o echipă spaniolă. În Spania a evoluat timp de patru ani și jumătate. A urmat o perioadă de glorie la Apollon Ladies, unde a ieșit golgheteră în Champions League, în anul 2012.
După aceasta, după cum ne mărturisește, a urmat cea mai frumoasă parte din cariera ei de până acum, prezența în lotul echipei campioane a Danemarcei, dar și în Coreea de Sud la Suwon.
Laura Rus este una dintre puținele fotbaliste din România care au reușit să se dezvolte și să atingă performanța la nivel internațional, rămâne omul adevărat care prin acțiunile ei umanitare rămâne alături de comunitatea de care aparține.

”Cel mai emoționant moment este atunci când sunt pe teren și se intonează imnul, când emoțiile sunt intense. Cel mai important lucru e să joci pentru naționala țării tale, iar eu am am făcut lucrul ăsta, nu mă gândeam niciodată că voi ajunge atât de departe. Imi amintesc cu drag și mândrie în suflet de prima dată am jucat pentru țara mea, când am înscris primul gol, când m-am dus și am jucat în afara țării, când am ieșit golgheter în Champions League, când am scris împotriva Americii, care este cea mai bună echipă din lume. Eu dau totul pe teren, pentru că iubesc ceea ce fac, am fotbalul în sânge și în suflet.

Acum 2 luni am primit trofeul și tricoul ”Rus 100 +”, am peste 100 de selecții la naționala României, foarte multe ore de muncă, de antrenamente, de stres, de fericire, de zâmbete, chiar și plânsete. Pentru că, la urma urmei cum am zis, dacă iubești ceea ce faci e greu să nu verși lacrimi. În cele din urmă rămâi cu acel sentiment deosebit că ai jucat pentru țara ta, a spus în emisiunea ”România de nota 10”, Laura Rus.
În data de 13 decembrie, Laura Rus își va lansa în orașul natal, Bocșa, cartea autobiografică ”Laura Rus – fotbal, iubire și pasiune. În 14 decembrie, sportiva cărășeană va organiza la Reșița tradiționala Cupă de fotbal feminin, care-i poartă numele și la care va avea loc și un joc demonstrativ ale performerilor din sportul cărășean, dar și ale prietenelor sale din naționala României.

Laura Rus rămâne numărul 9 de nota 10 din naționala de fotbal a României.

Realizator: Cristina Corocan

Sursa foto: Laura Rus