România de dincolo de România

68
0

 

Globalizarea a micșorat distanțele între state, libertatea de mișcare le permite cetățenilor români să ajungă în toate colțurile lumii, iar această realitate a condus la necesitatea diversificării specificului activităților consulare. Dacă adăugăm și situațiile de criză consulară: războaie, cataclisme naturale, incidente de diverse tipuri – rețeaua consulară este obligată să facă față unui număr mereu în creștere, de provocări.

Din fericire, rețeaua consulară a României este cea mai extinsă în spațiul UE, comparativ cu celelalte state ale Uniunii, precum și una dintre cele mai moderne din punct de vedere al dotărilor informatice.
Începe Campionatul European de Fotbal, în Germania și apoi vor urma Jocurile Olimpice de la Paris. Departamentul Consular din MAE a făcut toate pregătirile pentru informarea și sprijinul cetățenilor români care vor călători spre aceste destinații și vor lua parte la evenimente.

Care sunt aceste măsuri, care este specificul muncii consulare, ce va aduce nou viitorul apropiat, aflăm la România de nota 10, de la directorul general al Departamentului Consular din MAE, domnul Bogdan Stănescu.

 

 

Realizator: Ioana Brușten