Radio Timișoara: Designerul timișorean Laura Chiriță la New York Fashion Week

Radio Timișoara: Designerul timișorean Laura Chiriță la New York Fashion Week

29
0

Pentru timișoreanca Laura Chiriță, ultimul deceniu a fost un adevărat exercițiu de răbdare și perseverență.  De la începuturile sale, cu podiumuri locale, în contexte educaționale, în oralșul de pe Bega, tânăra a reușit an de an să se reinventeze prin creațiile sale. Nu a trecut mult până când munca ei a început să se remarce, prima oară în rândul doamnelor și domnișoarelor care își căutat o ținută unică și făcută pe măsura lor iar, ulterior, pe piața națională a designerilor vestimentari. Anul 2024 a venit cu marele salt peste ocean iar creațiile Laurei Chiriță au defilat la New York Fashion Week.

A mizat pe pasiunea sa și a câștigat! Designerul timișorean Laura Chiriță și-a văzut visul cu ochii, când creațiile sale vestimentare au apărut pe podiumul unuia dintre cele mai emblematice evenimente de profil de pe planetă.  New York Fashion Week 2024 a găzduit colecția ”Drippin’ Love” a Laurei, în luna ianuarie.

Tânăra a fost prezentă în epicentrul modei, însă nu a avut prea mult timp de stat sau admirat. În momentul în care a aterizat în Statele Unite ale Americii s-a și pus pe treabă.  În  ciuda diferenței de fus orar, Laura s-a pus să își pregătească ținutele, să facă măsurători pe modele și să se asigure că ceea ce se va vedea pe podium reflectă munca ei. Și așa a fost. Tânăra a primit feedback foarte bun de la cei prezenți, și-a stabilit contacte și, după cum era de așteptat, New York Fashion Week dorește să o găzduiască din nou!

La revenirea în țară, Laura Chiriță a dorit să arate și celor de acasă colecția iar piața Unirii a fost, de data aceasta, gazda evenimentului. Ținutele au fost admirate de colegi, prieteni, cunoscuți și susținători. Laura a spus de multe ori că acasă e locul în care se simte cel mai bine și că e firesc să își dorească alături oamenii ei dragi.

Prezența Laurei Chiriță la NYFW este un punct important de cotitură pentru ea. În același timp,  ea lucrează în paralel în cadrul altor proiecte vestimentare, unele sunt chiar dedicate activismului civic, curentului feminist și transmit mesaje de încurajare către femei și bărbați, deopotrivă. Colecții și ținute nonconformiste, cu mesaje puternice, au existat și vor exista mereu pe umerașele din atelierul Laurei. Mai mult, aceasta provoacă adesea comunitatea să se alăture la ateliere de creație dar și reflecție, unde se întâlnește de obicei cu fete și, între două tivuri, discută despre problemele cu care se confruntă.  La sfârșit, participantele pleacă acasă binedispuse și cu un articol vestimentar făcut de ele!

Nu în ultimul rând, Laura este și o sursă de inspirație pentru tinerii care abia acum fac primii pași în lumea designului vestimentar. Atelierul ei este deschis pentru studenți iar cel mai puternic mesaj al creatoarei de modă este acela al perseverenței. Ea spune că cel mai important lucru este acela al rezilienței și încrederea în propriile capacități.

Pentru viitor, Laura dorește să se întoarcă în New York însă visează și la podiumuri europene de modă. Ceea ce ne rămâne nouă este să stăm cu ochii pe ea și să o vedem cum le cucerește.

Realizator: Ioana Sapianu

Sursă Foto: Facebook Laura Chiriță