Marius Spiridon – povești pentru Createrra ca (re)sursă TransformNation

Marius Spiridon – povești pentru Createrra ca (re)sursă TransformNation

35
0

Cum ar arăta o lume în care fiecare pagină a unei cărți prezintă inspirație, iubire, valoare și unitate?
O lume în care contribuția, evoluția și puterea se îmbină în armonie, creând un spațiu de conștientizare și o viață trăită în bucurie? – createrra.ro

Posibile variante de răspuns sunt date de subiectul acestei ediții care pornește de la un eveniment unic – TransformNation; un eveniment ce a pus în lumină, astăzi la București și săptămâna trecută la Chișinău, 46 de autori care și-au lansat creațiile după absolvirea programului de Leadership Createrra.

Acest program, care durează un an, este pentru participanți un proces de transformare, de evoluție și mai ales de descoperire a unui nou nivel. Un an în care au ales să șlefuiască profund fiecare ramură a vieții, pentru a aduce la masa lor capacitatea de a fi lideri în toate domeniile.

De pe platforma Createrra aflăm că, la final de program, ei își doresc să celebreze, împreună cu cei care doresc să le fie alături, absolvirea și bucuria de a deveni autori, prin acest eveniment caritabil, de contribuție la fapte bune – TransformNation care poate schimba traseele de dezvoltare ale națiunii noastre.

A scrie o carte este un proces ce te îndeamnă la acțiune, la a contribui în lume și la a fi alături de oameni, cu toate darurile tale. Din vânzarea cărților, autorii își doresc să susțină cauze sociale, ca de exemplu dezvoltarea și educația copiilor, pentru a genera în lume evoluție.

Iar de la fondatorul Createrra – Marius Spiridon aflăm multe alte aspecte ce țin de viața, sufletul și spiritul unui lider care poate să inspire prin propriul exemplu:

„Cred că e timpul ca oamenii să afle că una dintre cele mai mari nevoi ale unei națiuni este cea de lideri. Evenimentul TransformNation este de fapt încununarea efortului a 46 de lideri finaliști în programul de Lideri și Creattera. Acești oameni au dus la capăt una dintre cele mai mari provocări și anume cea de a finaliza programul de Leadership Creattera. Evenimentul TransformNation se află ca încununareca efortului pentru fiecare din parametrii care au fost atinși pentru a deveni un lider din perspectiva Creattera, a scrie o carte și a o publica în fața unei mulțimi de oameni, a face lucrul ăsta în două țări diferite, în același timp de a oferi oamenilor un program transformațional creat în propria variantă de către absolvenții respectivi și, nu în ultimul rând, de a trece testul cel mare – renunțarea la „măreția” personală în favoarea unui act de calitate împreună cu semenii tăi.

Și anume, fiecare din oamenii prezenți la acest eveniment a renunțat la magnitudinea de a face lucrul ăsta pe cont propriu și de a absorbi întreaga admirație a publicului și a acceptat să-și dăruiască acel moment unității de a face concomitent cu 46 de oameni.

Createrra s-a născut la începutul anului 2016 din dorința mea de a reveni în țară și de a oferi românilor ceva care să transforme pentru totdeauna felul în care relaționăm între noi ca oameni, felul în care relaționăm cu limbajul și comunicarea și mai ales felul în care relaționăm cu ceea ce noi numim creativitate. Înainte de a crea acest concept a fost necesar să trec prin diferite etape în diferite țări.

Cea mai puternică pentru mine și din care am extras lucrurile care au fost și sunt fundamentul companiei Createrra este experiența în Statele Unite. Am locuit acolo timp de 10 ani, interval în care am fost înfiat de un trib de indieni numit Navaho, alături de care am descoperit ce înseamnă impecabilitatea comunicării, ce înseamnă să fii intențional în acțiuni și în comunicare și, mai mult, ce înseamnă să fii conectat cu oameni într-un spațiu în care toată lumea are de câștigat, ceea ce presupune folosirea logicii trivalente. Eu sunt bine, tu că ești alături de mine și întreaga națiune evoluează ca urmare a prezenței noastre aici.

Cea de-a doua experiență care a șlefuit apariția Createrra este cea din Anglia, din Londra. Am locuit acolo timp de 4 ani și am dobândit unul dintre lucrurile care acum este foarte util și anume impecabilitate în comunicare.

Lucrând într-o companie de dezvoltare personală și comunicare, am pus fundamentul unei structuri care avea să stea la baza organizației care a devenit Createrra de azi. Cam ăsta este istoricul. Toate astea grefate pe un spațiu de iubire de țară, dor de țară, și dorința de a contribui la ceea ce înseamnă evoluția oamenilor din România și Moldova, evoluția oamenilor din ambele țări,  a vorbitorilor de limbă română, inclusiv a celor din diaspora; ceea ce avea să schimbe, pentru totdeauna, felul în care văd reîntoarcerea mea acasă. Sunt aici să rămân, să cauzez  o transformare în ceea ce înseamnă neamul românesc și fac acest lucru pe multe canale, unul dintre ele fiind Createrra. Această transformare intervine la nivel de artă, la nivel de literatură, la nivel de business, la nivel de comportament, limbaj și în toate domeniile care presupun relații interumane.”

Fiecare carte lansată la TransformNation este o mărturie a perseverenței, determinării și pasiunii de a aduce transformarea și inspirație în realitatea noastră.

TransformNation este evenimentul unde visurile devin realitate și unde fiecare autor își împărtășește călătoria unui an de transformare din cadrul Programului „Leadership Createrra”. Aici, abundența, bucuria, credința și recunoștința sunt partenerii noștri de drum, zi de zi.

Dialogul cu Marius Spiridon – fondatorul platformei Createrra ne duce la întebările pe care și le-a pus într-un anumit moment al vieții lui:

„Cum ar fi o viață creată din cele mai frumoase emoții și trăiri?

Cum te-ai simți în propria ta viață dacă în orice moment ar fi prezentă încrederea deplină în tine și în lume?

Cum ar fi viața ta atunci când libertatea ți-ar fi parteneră de drum zi de zi? Ce anume ne leagă pe toți?”

Marius Spiridon, cu dragoste pentru oameni, ne răspunde și ne lasă să-l descoperim ca fragment al vieții din care facem și noi parte.

„Ceea ce se întâmplă în evenimentul TransformNation este încununarea unui parcurs de un an al oamenilor care au acceptat că leadership-ul presupune o schimbare masivă în disciplinele personale, iar apoi această transformare se reflectă în viața publică printr-un leadership natural, pentru un leadership nonșalant și autentic -îÎn fiecare an, aproximativ 100 de leaderi Createrra pregătiți pentru orice. Și spun asta știind prin ce au trecut pe durata unui an întreg ca să ajungă să urce pe scena evenimentului TransformNation, ceea ce înseamnă că oamenii antrenați vor descoperi în fiecare loc din viața lor posibilități de a fi generativ în comunicare și în acțiuni. Pentru a putea publica o carte, un lider este necesar să traverseze cu pace în suflet, prin conversațiile tipic umane, și anume: cine sunt eu să am ceva de spus? Cine mă ascultă pe mine? Ce este nou în cartea mea sau în comunicarea mea și, mai mult, de ce m-ar lua cineva în calcul? Aceste conversații sunt tipice nu numai țării noastre, sunt la civilizații de pe întreaga planetă, ceea ce înseamnă că treaba noastră de a fi lideri nu este în interiorul granițelor României sau doar a Moldovei sau doar a diasporei și reprezintă un stil de viață contagios prin care acești oameni afectează viul oriunde se duc. Prin stilul de a gândi generativ rin comunicarea impecabilă i relevantă, prin capacitatea de a lua acțiuni incolo de ceea ce rezonabilul dictează i mai mult prin capacitatea de a se conecta nelimitat cu oameni ce vonduc și influențează comunități. Acești leaderi vor avea grijă să influențeze, să inspire prin carisma și magnetismul lor, prin disciplinele puternice de a fi generativ și capabil de transformare. Ei vor afecta fiecare context.

Și văd că, după 7 ani de existență Createrra, undeva la 15.000 de oameni acționează în fiecare moment, în locul în care sunt, din propriile baterii. (…)

Pe măsură ce omul își adâncește nivelul de conștiență și percepe impactul său în lume prin acțiunile sale, prin comunicarea sa și, mai mult, prin nivelul său de conștiență, prin spațiul electromagnetic pe care îl afectează, prin cantitatea de posibilități care se deschid în lumea lui când pășește în lume, aceste lucruri de fapt determină creșterea dimensiunilor la care noi avem acces, numărul de dimensiuni și deci creșterea nivelului de conștiință.”

Vorbim despre oameni care merită să fie urmați păstrând valorile morale pe care și le-au asumat, pe care le-au integrat. Asta înseamnă asumarea responsabilității. Din păcate, mulți au capacitatea de a face, dar nu își asumă acest lucru.

De ce crede Marius Spiridon că această asumare devine ceva destul de dificil? E teama de eșec, de a nu fi judecat?

„Într-o realitate în care spiritalitatea a devenit în timp o inconveniență, și este clar de ce, pentru că un om spiritual este imposibil de îngenunchiat, de întors din drum, este imposibil de corupt, este imposibil de manipulat într-o realitate care nu stimulează cunoașterea de sine. În momentul în care o persoană descoperă această latură, el face instantaneu trecerea de la lipsă de asumare la asumare. Face trecerea de la „lumea lui trebuie” la „lumea lui aleg”. Omul se oprește în a se implica cu de-a sila în baza unei autorități externe în viața lui și trece la o realitate în care autoritatea devine internă. Este o alegere personală și reprezintă stilul de viață bazat pe alegere. Așadar, între cele două luni este un simplu salt de conștiință, și anume internalizarea autorității. Pentru că la urma urmei, dacă ne uităm, singurele resurse pe baza cărora această lume este construită sunt felurile de a fi de care noi dispunem, felurile astea de a fi în momentul în care sunt conștientizate, uzina, fabrica asta infinită de energie, pe care o avem în corpul nostru, produce feluri de a fi iubire, încredere, putere, colaborare, inspirație, delegare, loialitate, abundență, creativitate. Când această fabrică explodează, omul devine capabil de a se întoarce într-una în el însuși, de a descoperi resursele de care are nevoie pentru a transforma lumea. Programul TransformNation a fost construit pentru a trece omul peste granița autorității. Ceea ce înseamnă că autoritatea se transformă din externă din zona „trebuie”, „îmi permiți?”,  „îmi dai voie?”,  ”oare e ok?”, „procedez corect?”,  în zona autorității interne: conțin, prin urmare, acționez și aleg.

Createrra nu face altceva decât să unească omul cu capacitatea lui infinită de a alege și mai ales de a acționa.

Toate astea în baza unor intenții create de el însuși. Capacitatea omului de a descoperi autoritate interioară, în momentul în care se exersează, acea persoană devine contagioasă. Oriunde se duce. Pentru că inspiră prin capacitatea sa de autodeterminare, suveranitate, prin imboldul său la acțiune din resurse proprii, prin faptul că el creează realitatea pe care o dorește, apoi o declară, apoi o execută, o face să se întâmple.

Acest lucru este absolut viral pentru oricine admiră un om în procesul de creație. Pentru că, indiferent că înțelege sau nu, un om din exterior va fi iremediabil atras, magnetizat și chemat în acest tip de carismă.

La baza programului de Leadership Createrra, stă tocmai acceptarea tuturor circumstanțelor care au fost în viața noastră, până la momentul actual, ca fiind determinante pentru a sculpta leaderul care am devenit azi. Apoi, intervine iubirea de sine. În momentul în care îi iubești pe ceilalți. ”

Autor: Camelia Teodosiu

Foto: Marius Spiridon / Createrra