Tzitzi și Poc prieteni de suflet pentru copii și părinți

Tzitzi și Poc prieteni de suflet pentru copii și părinți

55
0

Vă invit să facem cunoștință cu Tzitzi și Poc  – două personaje tare îndrăgite de copii, dar și de părinți. Vă pot spune asta cu siguranță, pentru că am văzut cu ochii mei, la evenimentele organizate în București, de zilele Străzilor deschise.

Bucuria adusă de povestea Tzitzi-Poc a crescut cu fiecare interacțiune și fiecare proiect desfășurat inițial de  Asociația Școala Întâi, astfel încât, impactul pozitiv și faima acestor personaje a dus la redenumirea organizației și amprentarea proiectelor de educație socio-emoțională. În prezent Asociația Tzitzi-Poc și programele sau proiectele cu același nume au creat un univers în jurul căruia se învârt toate eforturile echipei dedicate formării și dezvoltării copiilor între 3 și 10 ani, împreună cu sprijinul și implicarea părinților și a cadrelor didactice.

Împreună cu invitata emisiunii – Mirona Păun, președintele Asociației Tzitzi-Poc, vom cunoaște cei doi eroi ai poveștilor țesute în lumea plină de emoții ale copilăriei; povești frumoase desfășurate într-un spațiu de creștere și conectare pentru părinți și copii.

Mirona Păun, într-o frumoasă colaborare cu vice-președintele Asociației Tzitzi-Poc – Mihaela Țîmpău care este și co-fondator al programului Tzitzi-Poc, alături de întreaga echipă își doresc ca acest proiect să devină simbolul angajamentului lor față de o educație holistică și emoțională pentru fiecare copil, indiferent de contextul său socio-economic.

Tzitzi-Poc este un program de educație socio-emoțională dedicat copiilor cu vârste între 3 și 10 ani și părinților acestora, care contribuie la dezvoltarea vocabularului emoțional, la cultivarea încrederii în sine, a empatiei și rezilienței folosind metode și instrumente diverse precum teatrul, interactivitatea și  multe alte tehnici creativ-expresive.

Misiunea Asociației Tzitzi-Poc  este să inspire copiii și părinții să se cunoască pe ei înșiși, să se accepte și să se conecteze prin Iubire, Respect și Blândețe.

Întreaga echipă crede în joaca cu sens și își propune să creeze un spațiu sigur în care atât copiii, cât și adulții din preajma acestora să exploreze minunata lume a emoțiilor. Întreg programul este supervizat psihologic, fiecare activitate fiind atent creată pentru nevoile și spre evoluția fiecărui participant.

Mirona Păun – președintele Asociației Tzitzi-Poc  este doctorand in psihologie, psiholog clinician și psihoterapeut, autor de cărți pentru copii, creator de conținut, fondatorul programului de educație emoțională pentru copii și părinți Tzitzi-Poc.

Are experiență de 18 ani în lucrul cu copiii în domenii diverse, având perspective multiple asupra dezvoltării și evoluției copilului în toate sistemele sale: familial, social și educațional.

Crede în potențialul creator al copiilor, în puterea jocului ca manieră de explorare a lumii interioare a copilăriei și ca limbaj și în forța poveștilor. Astfel, i-a creat pe Tzitzi și pe Poc și a dezvoltat în jurul lor un întreg ecosistem care are ca misiune să-i împrietenească pe copii și pe părinți cu emoțiile lor.

Mihaela Țîmpău este co-fondator al programului Tzitzi-Poc, vice-președintele Asociației Tzitzi-Poc. Absolventă a Facultății de Farmacie Carol Davila, și-a dat seama că pasiunea pentru educație și iubirea față de copii o vor ajuta să ducă mai departe misiunea Tzitzi-Poc: aceea de a inspira copiii și părinții să se accepte, să se cunoască și să se conecteze prin Iubire, Respect și Blândețe. Astfel, prin implicarea și experiența acumulată, s-a preocupat ca toți beneficiarii și colaboratorii Tzitzi-Poc – copii, părinți, grădinițe, companii sau instituții publice, să se apropie mai mult de ei înșiși și să prețuiască relațiile cu cei din jur.

Realizator: Camelia Teodosiu

Foto: Asociația Tzitzi-Poc