Radio Constanța: Marile provocări ale excelenței în medicină

Radio Constanța: Marile provocări ale excelenței în medicină

25
0

În ediția din această săptămână a emisiunii ”România de nota 10”, ne onorează cu prezența, pe frecvențele Radio România Regional, chirurgul Nicolae Ciufu – șef de lucrări la Facultatea de Medicină din cadrul universității Ovidius Constanța, director medical la OCH Constanța- cel mai mare spital privat multidisciplinar din sud estul țării.

Chirurgul Nicolae Ciufu este unul din fondatorii acestei unități medicale înființate în anul 2014 în localitatea constănțeană Ovidiu. Este chirurg specializat în chirurgia mamară, realizând atât chirurgia radicală a sânului, chirurgie conservativă precum și depistarea ganglionului santinelă cu ajutorul celui mai performant echipament dedicat acestei manevre, unic în România, echipamentul Sentimag.

Doctorul Nicolae Ciufu se află permanent în mijlocul studenților mediciniști începând cu anul al III-lea de studiu, alături de care desfășoară activități de cercetare, predare de cursuri și lucrări . Îi ajută cu multă pasiune să se orienteze în cariera de medic și în alegerea, mai târziu, a unei specializări care să li se potrivească. De asemenea, face parte din numeroase proiecte de îmbunătățire a sănătății, este autor și co-autor a numeroase lucrări științifice. A obținut titlul de Doctor în Științe Medicale urmând cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași și ale Universității „Ovidius” din Constanța și este absolvent al primei promoții de Medicină din cadrul universității de la malul mării.

În urmă cu aproape un deceniu a pus bazele unui mare spital multidisciplinar cu o capacitate de 154 de paturi și patru săli de operație. Recent, spitalul s-a extins cu încă o clinică de oncologie și radioterapie care este de fapt cea mai nouă unitate medicală de oncologie din țară, o investiție de 28 de milioane de euro. Valoarea bugetului alocat în total ajunge astfel la aproximativ 38 de milioane de euro, fiind cea mai mare investiție în sistemul sanitar din Dobrogea de după 1990.

Interviu realizat de Magda Vâjaică