Radio Iași: Cazinoul din Vatra Dornei, redeschis publicului

Radio Iași: Cazinoul din Vatra Dornei, redeschis publicului

90
0

În ediția din acest weekend a emisiunii „România de nota 10” călătorim în Bucovina și cunoaștem mai bine istoria Cazinoului din Vatra Dornei, una dintre clădirile simbolice ale zonei.

Motivul pentru care ne oprim asupra acestui obiectiv este acela că, din toamnă, va reintra în circuitul turistic, după o lungă perioadă în care s-a aflat în paragină.

În pofida trecutului său valoros, a fost ocolit mulți ani de autorități, iar investiția în acest monument a început să prindă contur abia în 2017, iar restaurarea propriu-zisă, în 2019.

La începutul acestei veri, lucrările au fost gata, iar acum arată cu adevărat impresionant.

Dacă se întâmplă să ajungeți în Vatra Dornei, cu siguranță îi veți admira arhitectura exterioară, în stil eclectic, cu elemente ale Renașterii Germane, construcția fiind ridicată în perioada în care Bucovina aparținea Imperiului Austro-Ungar.

Fotografiile atașate vă vor convinge să vă purtați pașii prin interiorul acestei clădiri elegante, care și-a recăpătat farmecul și impozanța.

Coordonatorul principal al proiectului de restaurare, inginerul Ciprian Muscă, mi-a dezvăluit câteva povești neștiute, poate, de mulți dintre noi despre acest cazinou.Vă invit să le ascultați!

Și, de asemenea, să aflați mai multe despre reparațiile capitale pe care le-a suferit, dar și ce întrebuințări va avea de acum încolo Cazinoul din Vatra Dornei!

Realizatorul emisiunii: Letiția Gheorghiu

Sursă foto: arhiva personală a invitatului – Ciprian Muscă / Dorna Watra