Povești pictate cu Darul Bucuriei

Povești pictate cu Darul Bucuriei

629
0
credit foto: Bucuria Vindcării

Bun găsit la cea de-a doua ediție a emisiunii dedicată Galei „Bucuria Vindecării”.

În cadrul acestui eveniment care va avea loc la Ateneul Român, pe 27 noiembrie, vă invit la vernisajul unei expoziții aparte în care pacienți cu afecțiuni oncologice au ales culori, imagini și forme care vin să le împletească vindecarea în bucuria primită ca dar al vieții.

Tablourile pictate și poveștile care le însoțesc vor fi expuse în foaierul Ateneului de la București unde, începând cu ora 17:30, are loc și Concertul aniversar care marchează trei ani de activitate a programului Bucuria Vindecării .

Echipa de suport pentru pacienții oncologici, din acest grup, e formată din specialiști care participă ca voluntari în acest proiect derulat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Invitații acestei ediții sunt: Cătălina Lițu – coordonatoarea proiectului Bucuria Vindecării,  dr. Daniela Zob – medic primar oncologie medicală, șef secție Institutul Oncologic București, din echipa de suport a grupului, Pavel Șușară – autor,  critic și istoric de artă, Ramona Raus – reprezentativă pentru noua generație de pictori români . Ei vor contura imaginea unui tablou inspirat din culorile emoțiilor generate de Bucuria Vindecării.

Despre ideea expoziției de pictură cu tablouri realizate de pacienți oncologici, aflăm de la doamna Cătălina Lițu inițiatoarea și coordonatoarea acestui proiect.

Doamna Daniela Zob – medic primar oncologie medicală, șef secție Institutul Oncologic București,  face parte din echipa de suport a Bucuriei Vindecării și a pictat ”umăr la umăr”  cu pacienții grupului.  Este vorba aici, despre acea empatie în care latura umană și cea profesională amestecă emoțiile în culori dincolo de cuvinte, iar doctorița Daniela Zob ne împărtășește din experiența acestei terapii prin pictură.

Pavel Șușară este autor, critic, istoric de artă, monograf, poet publicist, dar mai ales un om cu o sensibilitate care l-a format ca observator și evaluator. Rolul lui în această activitate este de susținător al grupului Bucuria Vindecării vorbind despre talentul născut din emoții și trăiri aparte.

Pictorița Ramona Raus este cea care a inițiat grupul de pacienți din Bucuria Vindecării în arta culorilor. Pentru că, așa cum ne mărturisește, a înțeles că ”are de pictat și pe sufletele oamenilor”.

Vă invităm, așadar, duminică 27 noiembrie 2022,  de la ora 17.30, să fiți alături de Bucuria Vindecării, la Ateneul Român, pentru a fi parte a Galei aniversare ce marchează trei ani de activitate. Evenimentul este împlinit atât de Orchestra Medicilor ”dr. Ermil Nichifor”, care împreună cu invitați de talie internațională vor susține un concert de excepție, cât și de pacienții oncologici din cadrul grupului și susținători ai acestui proiect care vă așteaptă la vernisajul unei expoziții aparte, în foaierul Ateneului din București. Poveștile lor sunt depănate în culori, imagini și forme care vin să le împletească vindecarea în bucuria primită ca dar al vieții.

Realizator: Camelia Teodosiu