Gala Bucuriei Vindecării

Gala Bucuriei Vindecării

1791
0

În spațiul plin de inspirație pentru tihna și armonia sufletului, vă invităm de această dată la Gala Bucuriei Vindecării.

Evenimentul despre care vom vorbimă duce cu gândul la  Oda Bucuriei – minunat poem scris în anul 1785 de către poetul și istoricul german Friedrich Schiller. Acestă odă este cunoscută mai ales pentru muzica pe care a fost pusă, compusă de Ludwig van Beethoven în a patra mișcare a Simfoniei a 9-a, pentru patru voci solo, cor și orchestră.

Pornind de la versurile poemului, asocierea a fost inspirată de scopul acestui eveniment, programul concertului de excepție din cadrul Galei,  invitații acestei ediții, dar mai ales Oda adusă Bucuriei Vindecării – proiectul în care experiența personală a pacienților oncologici este împărtășită tuturor celor dornici să învețe să se schimbe. Să trăiască ALTFEL: cu BUCURIE. BUCURIA FIECĂREI CLIPE primite în DAR.

Miracolul acestei transformări ne este împărtășit de doamna Cătălina Lițu – coordonatorul proiectului Bucuria Vindecării, de la care vom afla și informații prețioase despre Concertul aniversar  care va avea loc pe 27 noiembrie, începând cu ora 17.30.

Iar despre rolul muzicii în această poveste și detalii privind concertul simfonic din cadrul Galei, aflăm de la domnul prof. Mircea Penescu  – medic primar nefrologie și concert­maistru al Orchestrei Medicilor ”dr. Ermil Nichifor”.

Realizator: Camelia Teodosiu