Michelle Pacheco despre ”A fi și a trăi în Prezent”

Michelle Pacheco despre ”A fi și a trăi în Prezent”

101
0

Vă propun să cugetăm ce înseamnă ”A fi și a trăi în Prezent”? Poate părea o temă filozofică, dar propun acest subiect pentru că, în goana de zi cu zi, preocupați de ce a fost ieri și proiectând viitorul devenit incert cu atâtea știri, unele false, altele manipulatoare, uităm să mai trăim cu adevărat Prezentul.

Ce înseamnă acest acest Prezent și de ce este important să conștientizăm sensul lui ”Aici și Acum”, aflăm de la Michelle Pacheco – o persoană care s-a oprit dintr-un drum profesional de succes, în America,  și s-a dedicat, cu bucurie și dăruire, domeniului de dezvoltare personală și spirituală.

Poate că ar trebui să avem o înțelegere flexibilă și amplă asupra unor termeni care au același sens indiferent de cultura și religia în care suntem formați. De exemplu mantră sau rugăciune – înseamnă același lucru. Ar trebui să învățăm să fim mai toleranți, cu mai multă empatie și înțelegere față de căutările spirituale ale fiecărei persoane.

Vedem în jur schimbări și evoluții neașteptate în multe domenii. Pe de o parte, fizica cuantică pare a redefini știința și tehnologia de ultimă oră, dar pe de altă parte conștiința unor conducători pare îngropată de setea de putere. Așadar, cum înțelegem momentul Prezent? Ce reprezintă el și de ce este important?

Michelle Pacheco ne ajută să înțelege cum putem ajunge să fim buni observatori astfel încât, indiferent ce se întâmplă în jurul nostru, să rămânem în echilibru fizic, mental și emoțional. Să conștientizăm că putem influența starea celor din jur și putem să ne construim propria realitate.

Michelle Pacheco ne împărtășește de unde a pornit și care au fost momentele de cotitură care a adus-o unde este acum.

”Am renunțat la Visul american împlinit pentru a urma calea spiritualității. De peste 10 ani de zile sunt „călăuza” celor interesați de evoluția spirituală pe drumul lor către cunoaștere.

Privind retrospectiv, acum, dupa atâția ani de cunoaștere și practică spirituală, realizez că legătura mea cu spiritualitatea nici măcar nu s-a născut, ci pur și simplu a venit odată cu mine pe acest tărâm.

Amintirile din frageda copilarie, precum și povestirile bunicii care m-a crescut, sunt legate de jocul cu pietre și cristale, de întrebările încuietoare despre reîncarnare, căutările conexiunii cu „norii mei” ce nicicând nu se pierduse. Cărțile și filmele cu extratereștrii au completat apoi „educația” mea spirituală de copil.

Apoi, dorința și ambiția de a reuși în viață m-au purtat către „visul american”. M-am stabilit în America, am devenit mama unei fetiță minunate și corporatistă de succes.
Am plecat în America pe vremea României socialiste și asta mi-a deschis numeroase alte oportunități – atât în ceea ce privește evoluția mea profesională, cât și cunoașterea spirituală.
Pe plan profesional, m-am perfecționat și am muncit mult. Astfel, cariera mea a evoluat pe o traiectorie ascendentă.
Am ocupat poziții importante în companii de top, din sectorul financiar, ajungând a fi VicePreședinte de Achiziții într-o renumită bancă elvețiană. Toate aceste reușite, mi-au conferit un anumit statut profesional în „Corporate America”, recunoaștere socială și securitate financiară.

Însă, ceea ce nu au reușit să îmi ofere au fost răspunsurile la întrebările spirituale ce m-au însoțit de când eram copil – cine sunt? de unde vin? care este rolul meu în această lume?
Toate aceste goluri sufletești, le-am umplut cu diferite cursuri și practici spirituale pe care le-am urmat de-a lungul anilor.

La început, Reiki m-a făcut să înțeleg lucrul cu energia și conectarea cu Sursa. Inițierile mele, în Karuna Reiki, au fost facute cu William Rand, cel ce a fondat sistemul Karuna Reiki, la International Center for Reiki Training, acreditat ca școală de Reiki în America. Astfel, fac parte dintre Trainerii Acreditați și Certificați în  „Proffesional Listing” pentru a susține astfel de cursuri și inițieri către cursanți.
Apoi, momentul în care l-am descoperit apoi pe Drunvalo Melchizedek a fost un punct de cotitură în cunoașterea și practica mea spirituală. Am învățat, la cursurile lui de Trezire a Inimii, ce însemnă să îți deschizi inima în iubire necondiționată, să îți regăsești calea către cine ești tu cu adevărat.
După aceste cursuri, începând cu anul 2008, am avut privilegiul de a lucra îndeaproape cu Drunvalo; astfel, am devenit și eu Profesor Certificat pentru cursul ”Trezirea Inimii iluminate”, parte din Școala Reamintirii fondată de Drunvalo Melchizedek.

Un alt moment deosebit de important în evoluția mea spirituală, a fost întâlnirea cu Dan Brule, fondatorul tehnicilor de „Respirație conștientă”, care de peste 45 de ani studiază, practică și predă tehnici de respirație ca metodă de a reduce stresul și anxietatea, de a echilibra sănătatea, de a liniști mintea și durerea, tehnici la care au participat peste 100.000 oameni din 45 de țări.

De asemenea, am studiat și practicat cu Ron Laplace terapia cu sunet – Acutonics pe care o implementez în cursurile mele. Apoi, pentru că probabil venise momentul ca toată această cunoaștere spirituală, acumulată de mine de-a lungul anilor, să își găsească calea pentru a fi dăruită și împărtășită și altor oameni, viața mi-a scos în cale MOMENTUL DECIZIEI – decizia de a alege a continua o carieră de succes în bănci de top din America sau de a urma calea spirituală și de a mă dedica în totalitate acesteia.

Alegerea a venit firesc, ca o încununare a eforturilor mele, de-a lungul anilor, de a mă dezvolta spiritual și a-mi găsi calea. Am ales calea spiritualității, renunțând la tot ceea ce construisem în „Corporate America”, renunțând la o carieră care îmi asigura securitatea financiară. Am ales în mod conștient să devin Călăuza celor interesați de evoluția spirituală pe drumul lor către cunoaștere și către ei înșiși.

Decizia mea a produs stupoare în rândurile cunoscuților și colegilor. Mulți chiar m-au suspectat că poate este rezultatul unei căderi nervoase cauzate de munca suprasolicitantă. A fost, desigur, un alt moment de cotitură din viața mea.

Nu a fost și nu este ușor să te dedici, în exclusivitate, spiritualității, în vremurile pe care le trăim, însă nu am regretat niciun moment decizia luată. Este ceea ce mi-am dorit din inimă să fac, iar faptul că am reușit să construiesc școli spirituale și să aduc această cunoaștere în rândul oamenilor, este bucuria care mă hrănește zi de zi.

Astfel, de peste 10 ani de zile sunt „Călăuza” spirituală a multor oameni interesați de spiritualitate, din America, Portugalia și România. Am organizat, în acești ani, sute de workshopuri, am instruit sute de oameni, am fondat școli și am format, la rândul meu facilitatori și instructori.

În acest mod, am putut să mă reîntorc în România și să dăruiesc cunoașterea și experiența mea sutelor de oameni pe care i-am instruit, să aduc aici pe maeștrii care m-au format pe calea spirituală, să fondez și să formez școli spirituale.

Astfel, sunt foarte bucuroasă că l-am adus în România pe Dan Brule, fondatorul tehnicilor „Respirației conștiente”, ce îmi este Profesor, Mentor și Prieten. Am organizat, împreună cu Dan, multe workshopuri pentru promovarea Respirației Conștiente, în România.

În acest mod, am pus bazele cursului – Școala Respirației Conștiente în România, ajutând astfel oamenii să realizeze prin exercițiul respirației conștiente cum să își îmbunătățească starea de sănătate.

Am fondat Asociatia Româno – Americană de Terapie prin Respirație și alte terapii complementare, asociație ce a acreditat și câțiva formatori care pot practica aceste tehnici, în România.

Un alt formator, pe care am avut bucuria să îl aduc în România, este Ron Laplace – Profesor de Terapie prin sunet Acutonics. Sistemul introdus în România prin Ron este unic și putem spune cu mândrie că s-au acredit și în România câțiva formatori.

Unul dintre workshopurile pe care le consider fundamentale pentru creșterea și devenirea spirituală a fiecarui om este „Trezirea inimii iluminate”, fondată de Drunvalo Melchizedek. Acest workshop este esențial pentru procesul de curățare și vindecare emoțională, pentru a ne reaminti cine suntem și de unde venim. Mai mult, accesăm tehnici de materializare și creație rapidă, de accesare a imaginației infinite pentru soluții de viață și aspecte creative.

Dintre toate practicile și tehnicile studiate, am ales să mă specializez pe acestea, întrucât am considerat esențială transmiterea acestora către oameni pentru ca, la rândul lor, să le poată aplica simplu, când au nevoie, cu eficacitate dovedită, fără a fi necesare obiecte sau instrumente speciale.

Responsabilitatea de a lucra cu astfel de tehnici, fie ele de meditație, respirație sau sunet trebuie să fie însă pe deplin asumată și controlată de către terapeuții și instructorii acreditați care ghidează oamenii pe drumul către cunoașterea spirituală.

Vocația sau meseria de terapeut trebuie, ca orice meserie, să fie practicată de profesioniști, instruiți și certificați de către maeștrii în domeniu, astfel încât să fie capabili să gestioneze stările și experiențele personale ale cursanților pe drumul lor către cunoaștere și să îi îndrume în lumină.

De aceea, consider formarea de terapeuți instruiți și acreditați ca fiind o componentă importantă a misiunii mele de educație, astfel că voi continua activitatea mea în acest sens.

Îmi doresc ca toate aceste workshopuri și seminarii, pe care le organizez în mod regulat, să fie spre Binele suprem al oamenilor, conform Planului Divin al fiecăruia! AMIN!”

Realizator: Camelia Teodosiu

Fotografii puse la dispoziție de Michelle Pacheco