Bradul inspirat de Andreea Florișteanu prin arta ei florală

Bradul inspirat de Andreea Florișteanu prin arta ei florală

60
0
Foto: AZAY

Luna decembrie vine în spiritul Crăciunului care înseamnă dăruire în toate sensurile. Sufletul tihnit în curățenia postului, casa îmbodobită, bucate alese, cadouri pentru cei dragi, vise în culorile speranței și planuri pentru un an mai bun.
Pasiunea pentru plante și flori transformată în artă, realizarea cu succes a unor proiecte de anvergură privind aranjamentele florale, abordarea personalizată a amenajărilor, implementarea unor concepte inovatoare în domeniu sunt ceea ce o caracterizează personal și profesional pe invitata noastră Andreea Florișteanu. Subiectul ales pentru această ediție întâmpină magia sărbătorilor de iarnă pentru că vine cu multe idei creative despre îmbodobitul casei, al mesei, al bradului de Crăciun.

Andreea Florișteanu – un nume predestinat acestui domeniu plin de culoare, creativitate și frumusețe, ne va oferi câteva idei inedite pentru decorațiunile unui Crăciun de poveste.

BRADUL DE CRACIUN
Cel mai vechi document care menționează un brad împodobit a fost descoperit la Riga, în Letonia, în 1510. în 1521, prinţesa Helene de Mecklenburg aduce tradiţia în Franţa, după ce s-a căsătorit cu ducele de Orléans. În anul 1605 a fost înălțat primul brad de Crăciun într-o piață publică, la Strasbourg, fiind împodobit doar cu mere roșii. Ulterior, alături de mere, s-au folosit ca decorațiuni nuci, covrigi, prăjituri în forma de stea și acadele.

Foto: AZAY

În SUA, bradul de Crăciun a ajuns în anul 1749, odată cu coloniştii germani stabiliţi în Pennsylvania, dar împodobirea bradului într-un loc public a fost legalizată pentru prima dată în statul Alabama, în 1836. În anul 1841 apare și în Anglia primul brad de Crăciun, prinţul Albert dăruindu-l soţiei sale, celebra regină Victoria. După patentarea becului electric, preşedintele SUA, Grover Cleveland, a decorat cu becuri colorate bradul de la Casa Albă, în 1895, iar această idee s-a răspândit rapid în toată ţara.

Primul brad împodobit în România a fost cel de la palatul principelui Carol I, în anul 1866, odată cu sosirea dinastiei Hohenzollern în Principatele Române. De atunci, în noaptea de Crăciun, prinții și prințesele erau invitați la palat pentru împodobirea bradului, obicei care a devenit ulterior unul dintre cele mai importante simboluri ale Crăciunului din casele românilor.

Foto: historia.ro

Să facem in acest an Crăciunul cel mai ecologic și durabil de până acum și să optăm pentru decorațiuni, brazi și cadouri ecologice. Suntem din ce in ce mai conștienți de cât de important este să depunem toate eforturile posibile pentru a fi mai durabili – și pentru mulți dintre noi, cel mai usor este sa incepem de acasă. Micile schimbări pot face diferența în reducerea amprentei noastre asupra mediului, în special de Crăciun, când potențialul de deșeuri, consum excesiv și cumpărături în masă ating cote mari.
Având în vedere acest lucru, sunt nenumarate moduri de a găzdui un Crăciun ecologic – de la trimiterea de felicitări plantabile până la închirierea pomului de Crăciun și aprovizionarea pentru prânz de Crăciun durabil.
Faceți o nouă tradiție de familie anul acesta pentru a deveni eco/verde.

Pregătirea pentru Crăciun ne ajută să fim mai optimiști și mai conectați cu cei dragi.
Decorul va avea ca scop final sa aducem oamenii impreuna pentru clipe magice. Ne vom concentra pe crearea de experiențe împreună, motiv pentru care decorul DIY și activitățile de grup vor fi și mai populare.

Observam stilul rustic ca fiind predominant in tendintele acestui an. Cele mai la modă piese vor fi făcute din lemn, pene, conuri de pin și chiar fructe uscate!

PLANTE DE SARBATOARE

Plantele suculente
Decorarea cu suculente este o modalitate creativă de a experimenta forme, chiar și de a construi un brad de Crăciun.

Sursa: Pinterest

Tablou cu licheni

Sursa: Andreea Florișteanu

Alege să dăruiești un tablou cu licheni stabilizați, un produs 100% natural, și vei aduce un colț de pădure în casa persoanei căreia i-l oferi! Fără niciun efort, acest tip de tablou rămâne verde și proaspăt luni întregi.
O operă de artă din pasiune pentru natură, un cadou creativ care va fi cu siguranță apreciat.

Terariu de sărbătoare

Foto: AZAY DESIGN

Terariile sunt combinația armonioasă dintre natură și elemente decorative. În acest terariu de sărbătoare am adunat mireasmă de pădure, mușchi natural, felii de portocală, flori uscate, crenguțe de copac, steluțe și lumânări. Îl poți așeza pe masa de Crăciun și în orice loc al casei.

Plantele de interior adaugă culoare, textură și căldură casei sau sunt cadouri vegetale memorabile.

Plantele prezentate deja pot face parte în mod armonios din viața căminului tău. Astfel, ficusul Lyrata, la recomandarea designerilor de interior, poate completa decorul unui living,  Medinila Magnifica, o plantă prețioasă care necesită o atenție specială, va fi punctul de atracție al colecției tale, iar Pilea Peperomioides va arăta minunat pe noptiera ta, alături de cărțile preferate.

Sunt o serie de plante și flori potrivite pentru aceasta perioada a anului, care contribuie la crearea unei atmosfere speciale de sărbători, cum ar fi Poinsettia ale cărei frunze roșu aprins  luminează orice cameră în timpul sărbătorilor.

Foto: Azay

Iar daca le ingrijim cu atentie va puteti bucura de ele pe perioade indelungate.

DECORUL MESEI DE CRACIUN

Reunirea familiei și a prietenilor în jurul mesei de Crăciun este unul dintre cele mai frumoase și așteptate momente din an. Vă propunem să aduceți mesei de Crăciun câteva accente naturale într-o cromatică de sezon, printr-un aranjament elegant care va atrage toate privirile și va fi un element central estetic și relaxant. Pentru inspirație, am realizat un aranjament de masă luxuriant, conceput special pentru sărbătoarea Crăciunului, compus din brad, pin, amaryllis, skimmia, conuri, thuja, eucalipt și asparagus, echilibrat floral cu hortensia și minirosa. Predomină culoarea verde, fiind însoțită armonios de alb, portocaliu stins și cafeniu. Câteva lumânări în nuanța mierii vor oferi un plus de rafinament acestui moment festiv petrecut alături de cei dragi.

SĂ NU UITAM ADEVĂRATUL SENS AL CRĂCIUNULUI

Întrebați-vă ce este cu adevărat important de Crăciun. Sunt cadourile, excesul de mâncare, decorațiunile și hainele strălucitoare? Sau este să petreci timp cu cei dragi, să reflectezi la anul trecut și anul viitor și să fii recunoscător pentru ceea ce ai?