Psiholog Gabriela Maalouf – Ghidul Familiei Împlinite

Psiholog Gabriela Maalouf – Ghidul Familiei Împlinite

15
0

În această seară, vă propun să vorbim despre relația aparte dintre părinte și copil. Spun aparte pentru că vom aborda aspectele de care trebuie să ținem cont atunci când, la vârstă fragedă, copilul exprimă emoții și trăiri venite din experiențe neplăcute, triste sau chiar traumatizante.

Invitata emisiunii este psiholog Gabriela Maalouf – o persoană dornică să împărtășească din experiența acumulată atât ca specialist în domeniu, cât și mamă.

Atelierul de Parenting – “Ghidul Familiei Implinite” este proiectul de suflet al Gabrielei Maalouf invitată în emisiunea noastră pentru ca să înțelegem importanța relației dintre un părinte și copilul său, în special în cei 7 ani de acasă. Încrederea, respectul, empatia necesară pentru o bună comunicare sunt doar câteva din elementele cheie ale unei educații frumoase și armonioase.

Invitata noastră ne explică noțiunea de parenting devenită din ce în ce mai familiară în rândul părinților interesați de abordarea modernă a relaționării cu copilul, ne atrage atenția asupra celor mai des întâlnite situații dificile în relația părinte-copil, dar și asupra semnalelor de alarmă de pe care trebuie să le luăm în considerare pentru a apela la un psihoterapeut pentru copii.

Așa cum scrie pe blogul personal, Gabriela Maalouf a descoperit că una dintre calitățile ei este oratoria – bucuria de a vorbi publicului venind ca urmare a realizării unor emisiuni de televiziune, dar și a unor evenimente în care a simțit impactul intervențiilor ei asupra participanților.

”Iubesc să vorbesc, să ascult și să aduc siguranța în sufletul și mintea celor care mă aud. Am creat o serie de ateliere atât de dezvoltare personală, cât și profesională pentru a-i  ajuta pe cei ce vor să-și atingă potențialul maxim.

Dar perfecțiunea am atins-o când am devenit mamă…Nimic nu m-a înălțat mai mult, nimic nu a fost mai  îmbietor decât dragostea copiilor mei…și am știut că pot să fiu o mamă adevarată, autentică și că pot alina și teama altora de a nu greși cumva cu micuții lor.” – psiholog Gabriela Maalouf

Realizator: Camelia Teodosiu