Radio Târgu Mureș: Despre frumusețe interioară și stil, cu Olimpia Carmina Cotfas...

Radio Târgu Mureș: Despre frumusețe interioară și stil, cu Olimpia Carmina Cotfas – Miss Universe România 2021

61
0

Olimpia Carmina Cotfas este câștigătoarea titlului de Miss Universe România 2021 și va reprezenta țara noastră la competiția mondială care se va desfășura în Israel.

Carmina Cotfas s-a născut în Târgu Mureș. De la o vârstă fragedă și-a descoperit talentul muzical și a fost încurajată de părinți să îl cultive, urmând cursuri de canto – muzică ușoară. Frumusețea naturală și talentul nu i-au conferit un statut de vedetă ci au stârnit invidie în rândul colegilor și prietenilor, Carmina experimentând bullying-ul în copilărie. Participările în multe festivaluri și concursuri naționale au scăpat-o de tracul scenei, un avantaj în cariera sa de viitor model, domeniu cu care a început să cocheteze de la vârsta de 14 ani.                           

Fără restricții de vârstă, oricine arde de pasiune poate deveni un model. Indiferent de dimensiunea și forma corpului, ai toate șansele de a deveni model în anul 2021. Modelingul poate fi un mediu prietenos atât timp cât oferi respect și bun simț, ne asigură Olimpia Carmina.

Conștientă de faptul că frumusețea nu este singurul as din mânecă și că o carieră în modeling durează doar câțiva ani, Carmina s-a îndreptat către o facultate care să îi ofere posibilitatea de a profesa într-un domeniu care să îi trezească mereu interesul și care să îi asigure și o stabilitate. A terminat liceul la „Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian” din Tg-Mureș și este studentă în anul III, la Facultatea de Istorie din cadrul „Universității Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca. Cochetează și cu jurnalismul, a fost moderator TV, iar în prezent este realizator de emisiuni la un post de radio în Cluj. Are în plan și continuarea unei serii de podcasturi, proiect început în pandemie și ne-a mărturisit că se simte foarte bine la microfon, deoarece iubește interacțiunea cu oamenii.

Industria modei în România nu este apreciată la nivel mondial pe măsura potențialului pe care îl deține, susține Carmina Cotfas, care lucrează momentan pentru o agenție de modele din Cluj-Napoca. Carmina a colaborat în mai multe rânduri cu designeri români cunoscuți și ne-a povestit despre experiențele sale de suflet, dar și despre relația de prietenie legată între modele.

Olimpia Carmina Cotfas a câștigat faza națională a concursului de frumusețe Miss Universe România 2021, care s-a desfășurat pe 28 august, în București.

La preselecția concursului au luat startul peste 200 de concurente din care doar 25 au fost selectate pentru marea finală.

Tânăra în vârstă de 20 ani a participat la mai multe prezentări și concursuri de Miss: în 2016 a obținut titlul de Miss Transilvania, iar în 2019 a fost încoronată Miss Târgu Mureș. Carmina susține că experiența sa de până acum și-a spus cuvânul pe parcursul competiției desfășurate la București. Ne-a povestit, în detaliu, în ce a constat procesul de pregătire din în cadrul selecției naționale desfășurate în boot camp: interviurile „closed doors” și atuurile urmărite de jurați. La masa juriului s-a aflat și cel mai cunoscut designer român, Cătălin Botezatu.

La un concurs de Miss, primează frumusețea interioară, ne-a mărturisit Olimpia Carmina, câștigătoarea unuia dintre cele mai râvnite trofee ale frumuseții. Va reprezenta țara noastră la concursul mondial „Miss Universe”, ediția aniversară cu numărul 70, care se va desfășura în Israel, în luna decembrie, anul acesta.

Își dorește să stabilească o performanță pentru România și să ajungă printre primele 20 de finaliste. Responsabilitatea de a-ți reprezenta țara natală la un concurs de talie mondială este una uriașă, crede Carmina. Miss Universe România 2021 consideră că omul cu adevărat frumos este definit prin curaj, bun simț, ambiție și respect de sine.

Pe adolescentele care doresc să urmeze o carieră în modeling le sfătuiește să fie încrezătoare și să fie conștiente că frumusețea vine întotdeauna din interior, și să fie, de asemenea, atente la oportunitățile ivite ușor, deoarece crede în vorba tatălui său: „ce e prea frumos să fie adevărat, chiar așa este”.

Îi dorim mult succes Carminei în competiția mondială „Miss Universe 2021”, având convingerea că ne va reprezenta deja din poziția de câștigătoare al unui trofeu important, acela oferit omului cu suflet frumos.

Realizator : Veronica Ilie