Mircea Baniciu – Eșarfă în dar din pragul Magazinului de Vise

Mircea Baniciu – Eșarfă în dar din pragul Magazinului de Vise

15
0

Dialoguri pentru tihna sufletului

Bun găsit  vă spune Camelia Teodosiu în Biblioteca noastră de Bucurii care în această ediție se transformă, prin prezența invitatului nostru Mircea Baniciu, într-un Magazin de vise, cu porțile deschise.

Ne-am permis să fim creativi, inventivi…așadar, invitatul nostru a tratat cu spontaneitate și umor întrebarea de început referitoare la planeta de unde vine Mircea Baniciu și a depănat amintirile legate de aceasta. Astfel, am aflat cât de dragă-i este Timișoara, cum a început povestea muzicii în viața lui , cum a făcut trecerea de la muzica clasică la pop-rock,  influențat de trupa Beatles, ce anume îl inspiră când compune muzică…

Mircea Baniciu ne-a spus că s-a apucat să reorchestreze mai multe din piesele sale, unele din ele prea puțin cunoscute de public. A scos deja 2 CD-uri și urmează cel de-al treilea cu speranța că va putea fi lansat  public, în turnee, alături de fani…ca în vremurile bune, fără de restriște.

Mircea Baniciu  și-a păstrat zâmbetul, ochii îi râd, bucuria vieții face parte din felul lui de a fi. Nu știe de unde vin firescul și optimismul său, dar e convins că au legătură cu locul copilăriei, cu libertatea  pe care a avut-o, cu faptul că a făcut ceea ce i-a plăcut. Și toate acestea i-au dat siguranța că nimeni și nimic nu îl poate îngrădi.

Mesajul din finalul emisiunii, pentru ascultătorii Bibliotecii de Bucurii, este oferit de Mircea Baniciu ca o ”eșarfă în dar”:

”Trebuie să fie sinceri cu ei înșiși și să fie cât mai adevărați în tot ceea ce își propun. Să nu facă niciodată  lucruri care-i deranjează și care nu plac. Spre exemplu un om mulțumit și împăcat cu viața, cum sunt eu, uitați-vă la mine sunt un om care a făcut toată viața ce a dorit și ce i-a plăcut cel mai mult. E foarte important să faci în viață ce-ți place ȚIE, nu neapărat altora. Ție să-ți placă în primul rând și atunci, dacă și altora le place ceea ce faci, lucrurile or să decurgă excepțional pentru orice clipă de viitor.”  (Mircea Baniciu)

Autor: Camelia Teodosiu