Constantin Dulcan – Viața văzută prin Inteligența Materiei

Constantin Dulcan – Viața văzută prin Inteligența Materiei

200
0

Dialoguri pentru tihna sufletului cu profesor dr. Constantin Dulcan

Numele invitatului nostru este asociat cu reperele unei vieți sănătoase, în echilibru, cu emoția gestionată constructiv și cu aspecte complexe ce trimit la inteligența materiei.

Este vorba despre Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan – medic neurolog si psihiatru, autor a numeroase tratate, monografii,lucrări şi cărţi de certă valoare ştiinţifică dar şi eseistică, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale Filosofiei Ştiinţei.

În 1992, cartea sa, „Inteligenţa materiei“, publicată în 1981, a fost distinsă cu premiul pentru filosofie „Vasile Conta“ al Academiei Române – o recunoaștere, venită după ani, care l-a readus în atenția publicului fascinat de misterul vieții.

Activitatea profesorului Constantin Dulcan este recunoscută, onorată și premiată de foruri prestigioase – academice, ștințifice, literare, iar interviul cu domnia sa este un reper pentru Biblioteca de Bucurii.

În prezent,  Profesorul  Constantin-Dulcan, este una dintre cele mai mediatizate personalități – fiind invitat atât în emisiuni medicale, cât și în dezbateri filozofice sau în contexte motivaționale.

Din dialogul firesc cu domnul profesor Constantin Dulcan, apar sensuri sau înțelegeri profunde asupra ființei noastre. Ce este omul ? Ce poate el controla pentru progresul societății și ce trebuie să acceptăm dincolo de noi ?

Realizator : Camelia Teodosiu