Chris Simion Mercurian – Sentimentul infinitului în momentul prezent

Chris Simion Mercurian – Sentimentul infinitului în momentul prezent

15
0

Dialoguri pentru tihna sufletului cu Chris Simion Mercurian

Invitata acestei ediții, tot prin legătură telefonică, este Chris Simion Mercurian  – scriitoare, regizor de teatru, scenarist, actriță, manager de proiecte culturale, dar mai ales un om cu o sensibilitate și creativitate aparte.

Chris Simion Mercurian  a absolvit Universi­tatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” , secţia teatrologie, în 2000 şi secţia regie teatru în 2005.

Prima carte, Dragostea nu moare, i-a fost publicată la vârsta de 16 ani, în 1994şi a surprins prin unicitatea şi ideile exprimate.

În teatru Chris Simion Mercurian  este cunoscută ca un regizor de avangardă, iar specta­colele sunt adevărate  provocări atât pentru actorii cu care lucrează, cât şi pentru spectatori.

Colaborarea cu scriitorul francez Pasckal Bruckner este tot o dorinţă pe care viaţa i-a împlinit-o şi împreună au înfiinţat prima companie de teatru independent din România.

Chris Simion Mercurian  este o persoană care a redescoperit bucuria după tot felul de scenarii semnate de viața însăși. Ea a intrat în joc știind că distribuția este o mare necunoscută, iar interpretarea ei de excepție a adus-o în atenția publicului care a îndrăgit-o…, că prea e personaj de poveste.

Și cum basmul este parte din realitatea ei, am rugat-o pe Chris Simion Mercurian  să ne povestească desprea ea. O poveste de viață așezată cu sensibilitate pe rafturile Bibliotecii de Bucurii.

Autor: Camelia Teodosiu