Radio București FM: ”Fă bine!” – platforma oamenilor inimoși

Radio București FM: ”Fă bine!” – platforma oamenilor inimoși

80
0

Bun găsit, vă spune Camelia Teodosiu în comunitatea ”Fă bine”! Este vorba nu numai despre un îndemn adresat tuturor, ci chiar de o platformă unde găsești proiecte și acțiuni concrete generate și implementate de oameni inimoși și pozitivi care cred că o Românie de nota 10 este posibilă prin planuri mărețe.
O astfel de persoană este chiar inițiatoarea proiectului – Maria Duduman, prezentă alături de noi fiind convinsă că ”Împreună putem da viață unei lumi mai bune.” Acesta este și deviza platformei ”Fă bine!” care s-a conturat și dezvoltat în ultimele luni pentru că au venit cu soluții concrete pentru cei afectați de pandemie.

Crearea Fondului de Solidaritate, expoziții, concerte caritabile, campanii pentru strângere de fonduri, consultanță pentru ONGuri, consiliere psihologică, pedagogică… sunt doar câteva cuvinte cheie despre care urmează să aflăm amănunte.

Maria Duduman, fondatoarea platformei Fă bine!, plină de inițiativă, energie pozitivă, implicată, motivată și foarte tânără ne împărtășește din experiența acestui proiect și despre ce urmează în continuare pentru o Românie de nota 10.

Cât depre platforma Fă Bine!, Maria Duduman ne-a făcut o scurtă prezentare cu cele mai importante acțiuni:

Probabil că în urmă cu 3 luni nu înțelegeam la fel de profund această urare. COVID19 ne-a arătat însă cât de fragili suntem și cât de importantă este sănătatea pentru fiecare dintre noi.
Am trăit împreună în perioada care a început cu 12 martie un tumult de sentimente – de teamă și de încredere, de redescoperire a noastră și a modurilor în care trăim, muncim, interacționăm cu colegii și cu familia. Și ne-am adaptat noilor condiții. Nu la fel de ușor le-a fost însă persoanelor cu dizabilităţi psihologice şi psihomotorii, persoanelor cu boli rare, persoanelor cu boli grave, copiilor şi adulţilor cu autism, sindrom down, retard, boală batten, demenţă, tetrapareză spastică, paralizie cerebrală, epilepsie sau în situație de sărăcie severă.
Lor le-am dedicat noi ultimele luni în comunitatea Fă Bine!

Am făcut multe și avem planuri mărețe.

Alături de alte 45 de organizații am identificat problemele cu care se confruntă organizațiile non-guvernamentale și beneficiarii lor, am atras atenția autorităților statului în legătură cu aceste probleme. Totodată am propus soluții adresând memorii Guvernului României, Administrației Prezidențiale, Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii și Protecției sociale și ne-am apucat de rezolvarea dificultăților.

1. Am creat Fondul de Solidaritate

2. Organizațiile membre s-au implicat direct în beneficiul Fondului de Solidaritate, contribuind cu resurse și cunoștiințe. Printre acestea, Asociația CONIL a organizat expoziția de icoane cu vânzare Pictează, dăruiește, inspiră. Lucrările expuse și licitate au fost realizate de copii tipici și cu nevoi speciale înscriși în diferitele programe dezvoltate de asociație.

3. În dată de 14 mai, comunitatea Fă Bine!, cu coordonarea riguroasă a reprezentanților Asociației Trăiește cu Bucurie, Asociația CONIL, Asociația Kinetobebe, Asociația Aura Ion, a organizat Festivalul Familiei – România se vindecă împreună.

Construim viitorul împreună – oportunități pe termen lung pentru ONG-uri

1. Spunem poveștile organizațiilor non-guvernamentale într-o serie de conversații live care vor avea loc în fiecare zi de luni, în intervalul 20.00 – 21.00. Conversațiile vor fi distribuite pe pagina de Facebook a platformei Fă Bine!, pe canalul de youtube și pe grupurile comunității Fă Bine! Primele întâlnirile programate sunt: 8 iunie – Asociația Maria Holtzhauser
– 15 iunie – Asociația Copii pentru Viitor și Banca de Alimente

2. Scriem poveștile organizațiilor non-guvernamentale într-o serie de articole care vor fi publicate pe website-ul Fă Bine! și pe pagina de Facebook a Fă Bine!

3. Susținem vânzarea de produse ale ONG-urilor prin magazinul online al platformei Fă Bine!

4. Facilităm interacțiunea ONG-urilor cu companiile.

5. Învățăm împreună. Am început deja să facilităm comunității cursuri pe diverse teme.

6. Construim proiecte împreună. Perioada COVID_19, cel puțin așa cum am cunoscut-o până acum, s-a încheiat. Trebuie să ne concentrăm acum pe redefinirea modului în care vom lucra de acum încolo. Ca și până acum, ne dorim să atragem către ține cât mai multe resurse. De aceea, dacă ai proiecte sau nevoi pentru care ai nevoie de susținere din partea companiilor, a comunității, a donatorilor individuali, te invităm să ne comunici detalii.

website Fa Bine!
Grupul de FB al Fondului de solidaritate

Realizator: Camelia Teodosiu