Dragoș Valentin Neacșu – Despre timpul împăcării cu noi înșine  

Dragoș Valentin Neacșu – Despre timpul împăcării cu noi înșine  

368
0

Dialoguri pentru tihna sufletului 

Bun găsit  în acest spațiu creat dincolo de timp, dar nu mai presus de valorile perene, pe care le dorim reper pentru speranța firească a unei lumi mai bune, conștienți că noi facem parte din ea.

Sunt Camelia Teodosiu și vă invit la un dialog pentru tihna sufletului cu Dragoș Valentin Neacșu –  unul dintre cei mai apreciați și respectați economiști din România. Experiența domnului Dragoș Neacșu vine din implicarea sa combinată cu multă creativitate, bazată pe optimismul asortat cu realism și proiecția unor idei implementate cu succes.

Dragoș Neacșu este Membru în Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București, a fost  Președinte al Erste Asset Management, timp de 12 ani, și unul dintre cei 15 economiști propuși de Asociațiile membre în Coaliția  pentru Dezvoltarea României să constituie grupul de lucru  care să analizeze situația economică și fiscal bugetară actuală și să  propună măsuri pentru redresarea economiei românești și a finanțelor publice afectate de criza Covid 19.

Aici, în Biblioteca de Bucurii, Dragoș Valentin Neacșu se simte în largul lui pentru că are simțul umorului și, de fapt, visa să ajungă poet și prozator. Are un sentiment al datoriei împlinite ca specialist în economie, dar dragostea pentru literatură și muzică îi definește în continuare personalitatea lăuntrică. Îl descoperim, o dată în plus, pe Dragoș Valentin Neacșu – specialist în domeniul economic și financiar bancar,  în cuvintele sale împărtășite cu generozitate într-un articol pe care îl semnează :

”Să ne aşezăm cuminţi, privindu-ne în ochi, la masa tăcerii fecunde”, ne tentează invitatul nostru.  ”Şi să vorbim pe rând. Şi să ascultăm activ ce avem a ne spune unul altuia. Şi să ne mestecăm încet  vorbele şi gestica, înainte de a da un răspuns repezit. Şi să ne bucurăm, cu măsură, atunci când izbândim. Şi să fim atenţi să nu călcăm în picioare mâhnirea, lesne de înţeles, a celor ce au pierdut, atunci când lupta a fost dreaptă. Şi să ţinem  aproape de cei ce gândesc la fel ca noi şi să căutăm să îi înţelegem pe cei ce nu ne ţin partea, în mod onest.”

”În fapt, nu trebuie decât să ne regăsim pe noi înşine şi valorile faţă de care ne raportăm şi pe care le luăm ca şi puncte de referinţă în judecăţile de valoare pe care le facem cotidian. Pentru că, multă vreme, toate cele de mai sus au fost adevărate şi de-a dreptul banale. Acum însă, ele par, de cele mai multe ori, rupte din cărţi prăfuite despre vremuri demult apuse. Aşa să fie oare?  Tu ce zici?” (Dragoș Valentin Neacșu)

Realizator: Camelia Teodosiu