Mircea Vintilă – “Povesci din Bucuresci”

Mircea Vintilă – “Povesci din Bucuresci”

53
0

Biblioteca de Bucurii – Dialoguri pentru tihna sufletului

În Biblioteca de Bucurii intră nimeni altul decât îndrăgitul Mircea Vintilă.  Plin de generozitate sufletească şi optimism este prezent în emisiunea în emisiunea noastră pentru a ne inspira în cee ce înseamnă dragostea pentru oameni, pentru public şi bineînţeles pentru muzică.

Prietenii îi spun “Ciocu” şi foarte puţini ştiu că al doilea prenume al lui Mircea Vintilă  este Dragu. Anul acesta, pe 23 martie, dragul nostru Mircea Vintilă, îşi sărbătoreşte ziua de naştere, inedit, mirific, ca un adevărat Bucureştean şi muzician care ştie cum şi ce să cânte pentru a marca un asemenea eveniment.

Invitatul nostru, Mircea Vintilă, zis şi Ciocu, s-a născut pe 23 martie 1949, la Bucureşti. A fost interesat de muzică din copilărie. A urmat Şcoala de Muzică (clasa violă), a absolvit Liceul „Gheorghe Lazăr” şi apoi Institutul de Construcţii (1974).

Prezent în Biblioteca de Bucurii, Mircea Vintilă ne povesteşte despre copilărie şi adolescenţă,  despre momentele  frumoase petrecute cu prietenii, despre viaţa de artist…

Aflăm care sunt sunt piesele cele mai îndrăgite de public, dar şi cele cu cea mai mare valoare sentimentală, inclusiv mitul Mirunei, în legătură cu care s-au făcut multe scenarii.

Această ediţie specială a Bibliotecii de Bucurii este difuzată în două părţi, deoarece era imposibil să dilaogăm cu Mircea Vintilă fără să ne bucurăm de muzica lui care vine să exemplifice şi să întărească cele dezvăluite.

De asemenea, dacă puteţi afla detalii despre concertul aniversar ”Povesci din Bucuresci” – un proiect conceput special pentru Mircea Vintilă de nimeni altul decât unicul Aurel Mitran – cel mai longeviv, inventiv şi creativ impresar din România.

Din comunicatul de presă aflăm că „singurul povestitor cântăcios al Bucureștiului vă invită la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, Sala Liviu Ciulei (Izvor) pe 21 septembrie 2020 orele 19:30 trecute fix la un concert -concept  ”Un batiscaf în Cișmegiu”.

Bucureștean prin naștere, Mirifikul vă propune o seară în care muzica, filmul, teatrul se bat a vă depăna ”Povesci din Bucuresci” ediția a doua.

O călătorie numai pentru Bucureștenii avizați.

mirceavintila.wordpress.com.