Alexandru Dan Tudor – arbitru „în mâna lui Dumnezeu”

Alexandru Dan Tudor – arbitru „în mâna lui Dumnezeu”

28
0

Biblioteca de Bucurii – Dialoguri pentru tihna sufletului

Bun găsit vă spune Camelia Teodosiu la o nouă întâlnire, aici, în spaţiul creat pentru tihna sufletului.

Invitatul acestei ediţii este Alexandru Dan Tudor unul dintre cei mai apreciaţi şi îndrăgiţi  arbitri  de fotbal. Ca mulţi dintre cei prezenţi în Biblioteca de Bucurii, invitatul nostru are o modestie aparte cu atât mai mult cu cât în domeniul lui de activitate vedetismul pare un fel de a fi.

Vă mărturisesc că, înainte de emisiune, l-am rugat pe Alexandru Tudor să-mi trimită câteva informaţii de interes pentru public şi mi-a răspuns simplu, firesc, cu smerenie: “sunt in fotbal de 38 de ani ca junior si arbitru apoi ca lucrator la Academia FCSB – Fotbal Club Steaua Bucureşti. Chestiunile esenţiale pentru mine: Dumnezeu, muncă şi tradiţie, valori principiale, perene.”

Alexandru Tudor a fost considerat un arbitru dur (din cauza faptului că aţi acordat foarte multe cartonașe roșii), care nu făcea concesii şi am fost curioşi să aflăm ce anume i-a svchimbat atitudinea şi a produs schimbări în viaţa lui.

Obiectiv, intransigent, cu stricteţea respectării regulilor, Alexandru Tudor a ales să se ghideze după acele valori perene, repere pentru înţelegerea adevăratului rost în viaţă. El îşi aminteşte de copilărie, de sfaturile duhovniceşti care îl ghidează, ne mărturiseşte ce îi aduce bucurie şi ne ajută să înţelegem de ce este fotbalul, atât de îndrăgit în lumea întreagă? Un fenomen social am putea spune.

Realizator: Camelia Teodosiu