Părintele Paroh Georgian Bogdan Tudor – Despre Bucuria de pe chipul tinerilor

Părintele Paroh Georgian Bogdan Tudor – Despre Bucuria de pe chipul tinerilor

373
0

Biblioteca de Bucurii – Dialoguri pentru tihna sufletului

Pentru a ne îmbogăţi rafturile Bibliotecii de Bucurii, vă propun să poposim la Biserica „Buna Vestire” din Giurgiu, unde ne întâmpină cu seninătate Părintele Paroh Georgian Bogdan Tudor pe care l-am întâlnit la multe evenimente culturale în care se implică cu entuziasm şi multă credinţă.

Biserica „Buna Vestire” din Giurgiu, ştiută de multă lume ca Biserica grecească,  a fost începută în 1863 de comunitatea greacă din oraş, care a primit acordul domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi în care s-a slujit, cu unele întreruperi, în limba greacă. Timp de 15 ani, slujbele marilor sărbători au fost oficiate şi de preoţi români, cu timpul biserica fiind frecventată din ce în ce mai mult de ortodocşii români. Lăcaşul a fost terminat în 1865, fiind sfinţit la 12 decembrie, în ziua Sfântului Ierarh Spiridon. Între 1866 şi 1867, biserica a fost pictată de Gheorghe Tăttărescu, în ulei, procedeu revoluţionar la acea vreme, iar printre ctitorii importanţi s-a aflat şi Alexandru Ipsilante.

Biserica Buna Vestire din Giurgiu se numără printre puţinele locaşuri de cult din ţara noastră ce pot primi, pe bună dreptate, apelativul de „Biserica Tinerilor”. Prin iniţierea şi organizarea a numeroase evenimente cultural-misionare, preoţii slujitori, Părintele paroh Tudor Georgian Bogdan și Părintele Pitulice Petrişor doresc apropierea tinerilor de Dumnezeu şi conştientizarea adevăratelor valori. Părinţii sunt sprijiniţi în acest demers de membrii Comitetului Parohial al Tinerilor.

Pe parcursul acestui „Dialog Pentru Tihna Sufletului”, purtat cu Părintele Georgian Tudor vom afla cum trebuie abordat conceptul de Bucurie şi cum putem depăşi provocările într-o lume în care valorile şi ierarhiile sunt puse sub semnul întrebării.

Şi, dacă treceţi prin Giurgiu, nu ezitaţi să vă opriţi la Biserica Buna Vestire, să vă domoliţi graba cu o rugăciune şi să vă bucuraţi de tihna acestui loc.

Realizator: Camelia Teodosiu