Radio Bucureşti FM: Magia sărbătorilor de iarnă în Muzeul din inima Capitalei

Radio Bucureşti FM: Magia sărbătorilor de iarnă în Muzeul din inima Capitalei

38
0

Vă invităm cu drag în spaţiul României de nota 10, pe uliţele Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti –  un loc încărcat de bucuria sărbătorilor de iarnă marcate prin frumoasele tradiţii şi obiceiuri. Cei mici se simt ca într-un sat al spiriduşilor, cu ateliere de creaţie, târguri de Crăciun pline de culoare şi savoare, festivaluri cu datini, cântece şi voie bună… Atmosferă ca în basme.

Am rugat-o pe doamna Paula Popoiu, director general al Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti să ne povestească ce se întâmplă în satul din inima Capitalei în această lună încărcată de magia Crăciunului ce se apropie.

Aici, la Muzeul de la Şosea cum i se mai spune Muzeului Satului, iarna are un farmec aparte, fiind colorată de obiecte decorative pentru bradul de Crăciun, jucării şi cadouri  lucrate manual, în cadrul atelierelor de creaţie interactive, colinde tradiţionale, cozonaci şi prăjituri, toate menite să pună în valoare sărbătoarea compasiunii şi a milei creştine, cum ne spune invitata noastră, dna Paula Popoiu, director general al Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti.

Decembrie este şi aici la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, o lună a bilanţului şi a perspectivelor pentru noul an.

Doamna Paula Popoiu, director general al Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti a reuşit să atingă obiective îndrăzneţe – numărul de vizitatori a crescut, de la an la an, publicul este diversificat, iar ţinta de a atrage interesul şi participarea copiilor în proiecte interactive  a fost atinsă.

Muzeul Naţional al Satului, situat la Şosea, în inima Capitalei, este un loc plin de originalitate, dezvoltat pe baza unor cercetări intense şi a unor xperimente muzeografice coordonate iniţial de profesorul Dimitrie Gusti şi apoi de cei care au ştiut să-i deschidă sau să-i redeschidă porţile pentru public.

Muzeul de la Şosea freamătă în această perioadă de interesul şi bucuria celor care vin să cunoască datini şi obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă cu farmecul lor aparte pentru fiecare zonă a ţării, să cânte Florile Dalbe şi alte colinde, alături de rapsozi populari, să guste din bucatele tradiţionale româneşti, să simtă gustul iernii cu aroma de măr copt şi scorţişoară împletită cu mirosul cozonacului proaspăt.