Asociația Încredere vorbește în numele persoanelor cu nevoi speciale: ,,Și noi facem parte din comunitate!” Acesta ar fi mesajul copiilor care s-au născut diferiți de majoritatea celorlalți; mesajul tinerilor care nu își găsesc locul în societate din cauza handicapurilor fizice sau psihice cu care s-au născut.
Asociația Încredere din Craiova vorbește în numele acestei categorii vulnerabile, care, de cele mai multe ori, nu are ocazia să se exprime. Sănătatea unei comunități se măsoară și în felul în care ea are grijă de cei care nu se pot ajuta singuri.
Asociația Încredere se dorește a fi glasul acestor persoane cu nevoi speciale, de cele mai multe ori trecute într-un con de umbră.
Asociația Încredere s-a născut în anul 2010, plecând de la nevoile speciale ale unui copil cu tulburări senzoriale multiple, Tudor Ionescu, iar treptat a dorit a fi glasul tuturor celor cu probleme de sănătate, mai mult sau mai puțin grave.
Primul obiectiv propus a fost conștientizarea, de către noi toți, a acestor nevoi speciale, particulare. Mesajul principal a fost să-i privim cu empatie și compasiune pe cei care s-au născut diferiți, copii și tineri cu handicap psiho-motor, tulburări senzoriale sau boli neurologice.
Al doilea obiectiv a fost și este furnizarea de ajutor concret, financiar, pentru recuperare și tratamente dificile și costisitoare.
Al treilea obiectiv, încă nerealizat, este construirea și funcționarea unui centru permanent de îngrijire și educație pentru copiii cu tulburări senzoriale multiple și retard global, un centru la cele mai înalte standarde, având toate dotările, care să cuprindă: sală de educație și terapie ocupațională, sală de logopedie, de consiliere psihologică și psihoterapie, sală de kinetoterapie și gimnastică, sală de stimulare senzorială, sală de servit masa și pentru recreere, dormitoare, bazin etc. (Aurora Dumitrescu, președinte-fondator al Asociației Încredere)
Toate aceste obiective necesită, pentru realizare, surse de finanțare permanente. În perioada în care a decis să se dedice acestei admirabile activități, Aurora Dumitrecu și-a descoperit și talentul de scriitoare. A început să scrie și să publice cărți, primele două inspirate chiar din propria viață, care descriu propriile încercări, cărți care s-au bucurat de un mare succes și care i-au permis, cu fondurile obținute din vânzare, să finanțeze o parte din investiții.
Vă propunem să cunoaștem astăzi un om de nota 10 care a căzut doar pentru a se ridica apoi mai puternic și mai frumos. Aurora Dumitrescu, intervievată de Andrada Cojocaru, de la Radio România Oltenia-Craiova.