Radio Craiova: Mașinile viitorului

Radio Craiova: Mașinile viitorului

346
0

Studenții Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova concep „mașinile viitorului”

În fiecare an, în Germania, la Nürnberg, se desfășoară concursul MCU Rally Car,  etapa europeană, competiție organizată de firma Renesas în cadrul Embedded World.  Și, în fiecare an, studenții Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova câștigă medalii cu „mașinile viitorului” pe care le prezintă.

Studenți de nota 10, profesori de nota 10 și colega noastră Andrada Cojocaru s-au „jucat” un pic prin Radio Oltenia cu un robot-mașină medaliat cu argint. Echipa „Fastech”, clasată pe locul doi, este formată din mentorul Ionuț Resceanu (Departamentul Mecatronică și Robotică) și studenții Radu-Victor Cârlig (Master ICC), Dragoş Andrei Cârciumariu (Automatică și Informatică Aplicată, anul IV) și Alexandra Băcanu (Automatică și Informatică Aplicată, anul III).

Cu Ionuț Resceanu și Dragoș Cârciumariu facem cunoștință și noi la România de nota 10, într-o ediție care ne poartă în lumea mașinilor și roboților desprinși, parcă, din viitor. „Competiția a fost organizată în cadrul unui eveniment major la nivel european, care a  reunit producători de top de hard și sisteme integrate. Se trimite un kit al unui robot mobil, undeva în perioada verii, acest robot trebuie asamblat de echipa de studenți înscrisă în concurs, poate fi îmbunătățit la nivel hardware, în funcție de ideile noastre și de testările pe care reușim să le facem”, explică Ionuț Resceanu.

După primirea kitului a început aventura, fără un buget comparabil cu al celorlalte echipe, din țări precum Germania, Franța sau Marea Britanie, și, cel mai important, fără o pistă corespunzătoare pe care să poată testa, real, mașina- robot, care a fost finalizată cu doar două zile înainte de concurs.

Ce urmează?

Oarecum logic… Dragoș lucrează acum la o dronă, după cum a aflat Andrada Cojocaru, de la Radio România Oltenia-Craiova: