Timp de 6 săptămâni peste 50.000 de elevi, profesori, părinți și alți susținători au intrat în competiția educationala, Bani pentru școala ta. Înregistrând peste 100 de școli și cumulând peste 1.000 de zile de training, participanții au sustinut o scoala, accesand informații esențiale despre despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiții și relația cu banca (trainingul BaniIQ), dar și despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe și impozite (trainingul Baniipenet).
Colegiul Național Ion Luca Caragiale din București va primi o finanțare echivalentă cu Europunctele câștigate: 5.163 de euro, după ce s-a clasat pe primul loc în cadrul competiției Bani pentru școala ta! la categoria licee mari (peste 1.000 de elevi).
La categoria liceelor mici (sub 1.000 de elevi) a fost desemnat câștigător Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, care va primi o finanțare de 1.065 de euro, echivalentă cu numărul de elevi și susținători ce au parcurs trainingurile online de educație financiară și comerț electronic BaniIQ și Banii pe net.
Felicitări tuturor liceelor pentru implicare! Implicarea acestora este una cu atât mai importantă, cu cât cel mai recent studiu referitor la educația financiară (link: http://media.mhfi.com/documents/2015-Finlit_paper_17_F3_SINGLES.pdf), elaborat de Standard & Poors plasează România pe ultimul loc din Europa și printre ultimele din lume (100 din 116 țări). Conform acestuia, doar 22% dintre români au cunoștințe financiare de bază, procente mai mari fiind obținute de Burkina Faso, Congo, Zimbabwe sau India. Demersul nostru contribuie direct la îmbunătățirea acestui indicator.
Competiția Bani pentru școala ta! s-a derulat în perioada 20 Septembrie– 30 Octombrie 2015, fiind organizată de Junior Achievement România, împreună cu Visa Europe și băncile membre. Concursul face parte din programele de educație financiară și e-commerce BaniIQ și Banii pe net, ce au ca scop formarea abilităților de a administra eficient resurse financiare și de a lua decizii responsabile.
Cele două finanțări oferite vor fi folosite exclusiv pentru modernizarea unităților școlare prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente și resurse educaționale.
Mai multe informații despre liceele participante sunt disponibile pe pagina competiției.