Radio Iași: două decenii de la înfiinţarea Coralei „Fantasia”

Radio Iași: două decenii de la înfiinţarea Coralei „Fantasia”

184
0

Această ediţie a emisiunii „România de nota 10” este dedicată Coralei „Fantasia” a Palatului Copiilor din Valsui, de la a cărei înfiinţare s-au împlinit două decenii. Creată de profesorul şi dirijorul Vasile Negură, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza”, formaţia are o carte de vizită impresionantă: concerte, recitaluri, concursuri şi numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Peste 700 de copii și tineri au activat de-a lungul timpului în formaţia vasluiană. Vocile de la „Fantasia” au rasunat la festivaluri de gen din România, Italia, Grecia, Olanda, Germania, Turcia, Bulgaria, Slovenia etc.

De curând, membrii coralei s-au întors de la Festivalul Internaţional al Muzicii Corale de la Chişinău, unde au obţinut Diploma de Aur, profesorului Vasile Negură acordându-i-se titlul de cel mai bun dirijor. In preajma Crăciunului, corala ”Fantasia” a Palatului Copiilor din Vaslui va concerta în mai multe localități din judetul Vaslui, iar pe 22 decembrie va susţine un spectacol de colinde la Radio România Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ